9 tisztító légzés – magyarázat és gyakorlat

Ezt a gyakorlatot a meditáció megkezdése előtt végezzük. Helyezkedj el kényelmes ülő testhelyzetben, a két tenyered fektesd az öledbe, bal tenyér a jobb tenyéren nyugszik. Kissé szegd le az állad, a nyak hátulja egyenes. Ülj egy pár másodpercet így, engedd a légzésed lassulni, az elmét elcsendesedni.

Magyarázat:

Gyakorlat:

Vizualizáld a testben a 3 (fő) energia csatornát. Tedd a lélegzetedet egy kissé hosszabbá és mélyebbé, de ne túlozd el, ha lehet a légzésed legyen hangtalan és rekeszizom vezérelt legyen, azaz hasi légzés.

Ha megfáztál és egy- vagy mindkét orrlyukad elzáródott, csak képzeld el(vizualizáld) a légzést a különböző orrlyukakon keresztül. Vizualizáld, hogy a test teljesen üres és áttetsző, majd a belsejében lásd a központi csatornát a gerinc legaljától, a gáttól indul és a fejtetőig tart, a szívtől felfelé tartó szakasz a korona csakra felé enyhén, tölcsér-szerűen kiszélesedik.

Olyan, mintegy áttetsző 4-5 cm átmérőjű kék cső. Ettől balra és a jobbra a két oldalsó, ceruza vastagságú csatorna, a központi csatorna aljához csatlakozva, kb. 10 cm -rel a köldök alatt.

Párhuzamosan futnak a központi csatornával felefelé, a koponyában a szemek mögé bekanyarodva visszakanyarodnak és az orrlyukaknál végződnek. Nőknél a jobb oldali csatorna piros (Nap), a bal fehér (Hold), a férfiaknál fordítva.

Első 3 lélegzet

Az első légzési kör alatt, férfiak a jobb kéz hüvelykujját a tenyérbe hajlítva a gyűrűsujj alá, a jobb kéz gyűrűsujjával lezárják a jobb orrlyukat és belélegeznek a bal oldalon. Nők a bal kezet használva ugyanígy a bal orrjáratot zárják le, és a jobb oldalon lélegeznek először. 

Vizualizálás: a levegő zöldes színű fény formájában végighalad a csatornán lefelé megtisztítva azt, majd a csatornák találkozásánál a kilégzéshez elindul felfelé a másik oldalon. A kilégzésnél ugyanazt a kezet használva a másik oldali orrjárat zár le, tehát a kilégzés a férfiaknál jobb, nőknél a bal oldalon történik. 

Kilégzéskor minden múltban keletkezett és múltból származó, illetve férfi generációs vonalbéli akadály, blokk kékes színű füst formájában távozik az orrlyukon (csatornán) keresztül. A füst feloldódik az univerzumban. Ismételd meg ezt a légzést összesen háromszor.

Második 3 lélegzet

A második 3 légzésnél alatt, férfiak a bal kéz hüvelykujját a tenyérbe hajlítva a gyűrűsujj alá, a bal kéz gyűrűsujjával lezárják a bal orrlyukat és belélegeznek a jobb oldalon. Nők a jobb kezet használva ugyanígy a jobb orrjáratot zárják le, és a bal oldalon lélegeznek be.

Vizualizálás: a levegő zöldes színű fény formájában végighalad a csatornán lefelé megtisztítva azt, majd a csatornák találkozásánál a kilégzéshez elindul felfelé a másik oldalon. A kilégzésnél ugyanazt a kezet használva a másik oldali orrjárat zár le, tehát a kilégzés a férfiaknál bal, nőknél a jobb oldalon történik. 

Kilégzéskor minden jövővel kapcsolatos félelem, aggodalom és minden női generációs vonalból származó akadály, blokk rózsaszínes színű füst formájában távozik az orrlyukon (csatornán)keresztül. A füst feloldódik az univerzumban. Ismételd meg ezt összesen háromszor.

Harmadik 3 lélegzet

A 3.körben a két kéz az ölben nyugszik bal tenyér a jobb tenyérre fektetve férfiaknak és nőknek egyformán. 

Belégzéskor mindkét oldalsó csatornán (orrlyukon) keresztül egyszerre, vizualizálva, ahogy a zöldes fény lefelé haladva megtisztítja a csatornákat, majd a központi csatornán felfelé haladva korona csakrán keresztül szürkés színű füst formájában távozik a testből. 

Kilégzéskor a jelennel kapcsolatos gondok, problémák aggodalmak, félelmek és blokkok távoznak az energetikai testből.

error: Content is protected !!

Iratkozz Fel Ingyenes Videós Kezdő Meditációs Hírlevelemre MOST!

Kezdd el az otthoni meditációs gyakorlást videóim segítségével még ma!

Összeállítottam neked, egy 15 videóból álló email sorozatot, melynek segítségével azonnal elkezdheted otthoni meditációs gyakorlásodat. Kérlek, írd be email címedet a lenti mezőbe és máris küldöm neked az első videómat. A hírlevélben küldött videókért NEM KELL fizetned. Köszönöm a bizalmadat. Az e-mail-címedet bizalmasan kezelem. Namaste, Mónika.

 

E-mail-cím: *

(e-mail-címedet bizalmasan kezelem)