A Sahaj jóga meditáció – bevezetés és gyakorlat

 A sahaj szó az jelenti, spontán veleszületett. A jóga egyesülést jelent.

Sahaj szó arra utal, hogy létezik egy velünk született tisztító, gyógyító anyai erő, a Kundalini, amely arra vár, hogy felébredjen, és összekössön bennünket a világegyetemet átható erővel. Ez a kapcsolat, ha létrejön, spontán történik meg. Ezt nevezzük önmegvalósulásnak, vagy megvilágosodásnak.

Bevezetés:

 

Gyakorlat:

A meditációhoz ülj kényelmesen, de egyenes gerinccel, mint egy igazi jógi. Engedd a két tenyered az öledbe, jobb kéz a bal kézen nyugszik, a hüvelykujjakat érintsd össze. A szemeid résnyire tartsd nyitva. Ahogy belélegzel, mentálisan kövesd végig a lélegzet útját a gerincen egészen a farokcsonttól a gerinc tetejéig, majd onnan az orrhegyig. 

Mentálisan mondd magadban a következő mantrát: MAHAN KAL (A létezés nagyszerű áramlása). Ahogy ki lélegzel az orrhegytől kövesd a levegő útját a figyelmet a gerinc mentén végig a farokcsontig, mentálisan kántálva: KAL KA ( az örök erő áramlása/ a kundalini áramlása) 

Vizualizálhatod ezt az áramlást, mint egy ragyogó fehér fényt a gerinc mentén. Ahogy a lélegzeted emelkedik és süllyed, ahogy a higanyszál emelkedik az hőmérőben és alásüllyed, az isteni erő emelkedik a gerincben, ahogy belélegzel és visszasüllyed ahogy kilélegzel.

 „A boldogság nem a vagyonnal mérhető. A boldogág az értékrendeden múlik. Maradj kimért, elégedett és tudatos. Ez jelenti a boldogságot.”

Kezdd ennek a meditációnak a gyakorlását 11 perccel. A meditáció végén, az idő leteltével emeld a karokat a fej fölé és rázd meg alaposan a kezeidet amennyire csak tudod, majd engedd le őket. Ezután emeld fel újra rázd meg még egyszer, amilyen gyorsan csak tudod, majd gyorsan majd lazítsd el őket.

Ezt a meditációt Guru Gobindh Singh, a 10.  Szikh mester gyakorolta 300 évvel ezelőtt. Bárki, bármilyen kezdő elmével és testtel képes a lelkét bármilyen tudatossági szintre emelni ennek a meditációnak a segítségével. Csak gyakorold kitartóan és egy kis gyakorlással állandó boldogság, kiegyensúlyozottság leng majd körül.

error: Content is protected !!

Iratkozz Fel Ingyenes Videós Kezdő Meditációs Hírlevelemre MOST!

Kezdd el az otthoni meditációs gyakorlást videóim segítségével még ma!

Összeállítottam neked, egy 15 videóból álló email sorozatot, melynek segítségével azonnal elkezdheted otthoni meditációs gyakorlásodat. Kérlek, írd be email címedet a lenti mezőbe és máris küldöm neked az első videómat. A hírlevélben küldött videókért NEM KELL fizetned. Köszönöm a bizalmadat. Az e-mail-címedet bizalmasan kezelem. Namaste, Mónika.

 

E-mail-cím: *

(e-mail-címedet bizalmasan kezelem)