Köszönöm, hogy feliratkoztál Ingyenes Videós Hírlevelemre!

Namaste,

Az elkövetkezendő néhány hétben, küldeni fogok neked néhány nagyon hasznos videót, melyek segítségével szeretnélek bevezetni az otthoni jógagyakorlás rejtelmeibe. A videókat úgy állítottam össze, hogy könnyedén követni tudd az instrukciókat.

De mielőtt belecsapnánk a húrokba szeretnék néhány dolgot megosztani veled.

1. A hírlevél sorozathoz tartozó videók (közel 30 videó) valóban ingyenesen használhatóak. Erre iratkoztál fel most. Ez az email sorozat most indul. Az elkövetkezendő 30 napban mindennap küldök neked egy rövid videót.

2. Feliratkozás nélkül nézheted végig az összes korábbi gyakorló videómat itt:

https://kezdojoga.hu/videok/ (6 db közel egy órás gyakorló videó).

Ezzel szemben, fizetős online jógatanfolyamom, az Online Kezdő Jógatanfolyam egy olyan teljes oktatási anyag, amit bármikor megvásárolhatsz. Ez több mint 8 óra videós jógaoktatást foglal magába és teljes otthon végezhető jógagyakorlási rendszert ad a kezedbe. Ezzel kapcsolatos információt az alábbi linkre kattintva kapsz:

Egészséges gerinc, hosszabb élet: Online Kezdő Jógatanfolyam. Vezetett online videós kezdőjóga oktatás. Egyszeri díj, örök használat. A részletekért kattints IDE.  

3. Ha további kérdéseid merülnek fel a jógázással és a gyakorlatokkal kapcsolatban, akkor javaslom, hogy olvasd végig ezt az oldalt:

https://kezdojoga.hu/kerdezz-felelek

4. Ha technikai problémába ütközöl a videókkal kapcsolatban, akkor olvasd végig ezt az oldalt:

https://kezdojoga.hu/gyik

5. Facebook közösségünkhöz erre a linkre vagy az alábbi Facebook ikonra kattintva tudsz csatlakozni. 

Akkor csapjunk is a húrokba, ahogy ígértem itt az első videó. Ez a videó egy bemelegítő sor és a Khatu Pranam nevet kapta. Nagyon hasznos lehet az az immunrendszer erősítésében is.

Ezzel a gyakorlatsorral az Arany Tanítások nagy tanító mestere, Bhagwan Sri Deep Narayan Mahaprabhuji ( 1828-1963! ) előtt tisztelgünk, ki maga volt az Isteni Szeretet és könyörületesség földi inkarnációja.

„Legalább annyira szeress minden Földön élő lényt, mint tenmagadat!”- szól az Arany Tanítások esszenciája. Mahaprabhuji Észak-Nyugat Indiában, Rajasthanban a Thar sivatag szélén Bhari Khatuban élt és tanított, innen az elnevezés.

Ez a gyakorlatsor harmonizálja a test-lélek-elme szentháromságát.

A gyakorlás kezdeti szakaszában a hangsúlyt fizikális előnyökre fektetjük. A Kathu Pranam rendszeres gyakorlása a teljes testet erősíti, mobilizálja a gerincet, stimulálja a mirigyrendszert. Erősíti az immunrendszert, ellenállóvá tesz a betegségekkel szemben. Erősíti is egyensúlyba hozza az idegrendszeri működést.

Már 5-6-szori napi ismétlés javítja a testtartást, enyhíti a hátfájás tüneteit, könnyebbé teszi az emésztést és csökkenti a stressztüneteket. Az erős érzelmek kiegyenúlyozhatóak, idegességre, depresszióra jótékonyan hat. A Katu Pranam gyakorlása nagyon magas vérnyomás esetén, vagy szédülésre való hajlam esetén nem ajánlott.

Jó gyakorlást kívánok. Lenkefi Mónika, jógaoktató.