Barion Pixel

10 tipp, hogyan élj egy boldogabb életet a meditáció segítségével

Neked mit jelent  a boldogság? Egy olyan mentális állapotot, amit pozitív érzelmek, megelégedettség, és intenzív öröm jellemez ? Vagy sokkal inkább az életminőséged alapján határozod meg – a gondtalan- jó élet, az anyagi bőség szempontjából és nem az érzelmi vonatkozások alapján? 

A Te vágyaid között is az első három hely egyikét a boldogság utáni vágy foglalja el – egy szenvedés nélküli, békés, kiegyensúlyozott – örömökkel teli ideális állapot, ami az életed minden területén érvényesül.  Igen ám, de hogy tudod ezt elérni, amikor sokszor még a saját céljaid sem elég világosak a számodra? Amikor még Te magad sem vagy tisztában azzal, hogy mi okozza számodra a legnagyobb boldogságot? Amikor ezernyi probléma zakatol a fejedben megoldásra várva?  Igy aztán sokszor csak vársz valamire,- egy jelre, egy csodára –  hátha személyre szabottan készen kapod az élettől az öröm- forrását. Hidd el: nem fogod. Legalábbis nem akkor és nem azt, amit szerettél volna. A boldogabb életért tenned kell: aktívan részt venned az alakításában. 

Miként segít a meditáció? 

A tudomány a több ezer éves múltra visszatekintő meditációt napjainkban  a leghatékonyabb relaxációs technikák között ismeri el. Segítségével lehetőséged  nyílik arra, hogy felismerd mik azok a tényezők, amelyek gátolnak a boldogság-érzésének megélésében, illetve támogat abban, hogy ezeket leküzdve felismerd a változtatás lehetőségeit.

 tipp hogyan élj boldogabb életet a meditáció segítségével

  1. Küzdj a stressz okozta feszültség ellen!  – ha folyamatosan ideges vagy, képtelenné válsz arra, hogy reális döntéseket hozz.  A meditáció  segít feloldani a stressz okozta energia- blokkokat, belső békét teremt.
  2. Relaxálj minden nap! A meditáció teljes ellazulást és nyugalmat eredményez – segítve ezzel a szervezeted, a sejtjeid, az idegrendszered  regenerálódását.
  3. Harcolj tudatosan a negatív gondolatok ellen! – Ebben segít a   meditáció : mivel tudatos erőfeszítést követel – hiszen az elmédet nyugodttá és csendessé kell tenni – nincs időd és alkalmad arra hogy a zavaró negativ  gondolatokkal foglalkozz. 
  4. Fejleszd az önfegyelmedet! – meditáció során koncentrálnod kell – így megtanulod kordában tartani az érzelmeidet, az indulataidat, a gondolataidat. Ez a mindennapi gyakorlatban arra késztet majd, hogy ne reagáld túl a konfliktushelyzeteket – hanem higgadtan és átgondoltan törekedj azok megoldására.
  5. Ne “agyalj” folyton! – sokszor azért nem tudsz kreativ lenni, mert túl gondolod a dolgokat. A meditáció megnyugtatja a folyamatosan cikázó gondolatokat, mintegy rendet rakva közöttük.
  6. Keresd az élet apró örömeit! – a meditáció “itt és most” elvével segíteni fog abban, hogy az egyszerű, kis dolgoknak is  örülni tudj, hogy minden nap képes legyél valami újat megtanulni,
  7. Csináld azt, amit igazán szeretsz!  – ha sietség és szünet nélkül haladsz a  céljaid felé, akkor boldognak nevezheted magad. A rendszeres meditáció olyan mély belső derűt és magabiztosságot  ad számodra, ami segít az akadályok legyőzésében.
  8. Ne légy önző! – a meditáció megtanit arrra az örök igazságra, hogy nem csak az lehet a boldogságod forrása, ha téged szeretnek és megértenek, hanem sokkal inkább az, ha TE magad tudsz szeretni és megérteni másokat, és saját  magadat is.
  9. Légy hálás!  – légy hálás azért, amid van, és ne arra koncentrálj, ami hiányzik! 
  10. Értsd meg önmagad!  – a meditáció lelassít, és ebben a belső csendben végre meghallod a belső hangodat –  közelebb kerülhetsz a valós céljaidhoz.
  11. Tudnod kell: a boldogság nem egy folyamatos állapot. Annak ellenére sem, hogy szeretnéd hogy egyfolytában boldog légy  – a valóságban  a boldogság inkább rövidebb időszakokban ér el majd – pillanatnyi érzések formájában. A megélése viszont nagyon nagy részben tőled függ: hozzáállás kérdése ugyanis, hogy mennyire vagy hajlandó jól érezni magad a bőrödben…

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .