Barion Pixel

10 tipp hogyan és miért fedezd fel a MOST hatalmát az életedben

Szoktál a múlt eseményein merengve felsóhajtani, és azon gondolkodni, hogy mi lett volna, ha akkor és ott másképp döntesz? Szoktál a megfelelő pillanatra várni? Szoktad a dolgaidat halogatni, vagy legyinteni és azt mondani: lesz még rá időm? Valószínűleg mindegyik kérdésre igennel válaszoltál…
Pedig ez nem kellene hogy így legyen – mert ha így van, akkor vagy a múltban élsz, vagy a jövődre vársz – miközben a jelened nem létezik…

A múlt már nem létezik, a jövő bizonytalan, a megfelelő pillanat pedig sosem jön el.

Emberek milliói élik úgy le az egész életüket, hogy nem élvezik a jelen pillanatait… Várnak valamire, sóvárogva a jobb után, miközben az idő homokszemként pereg ki az ujjaik közül. A jövőbeni viselkedésüket a múltbeli döntéseik irányítják – a jelen pedig egyszerűen elvész. Ha Te nem szeretnél közéjük tartozni, akkor fel kell fedezned a MOST hatalmát az életedben, méghozzá úgy, hogy ne csak beszélj róla, hanem tégy is érte. Hogyan? Rendszeres jógával és meditációval.

10 tipp hogyan és miért fedezd fel a MOST hatalmát az életedben
  1. Ne várj a megfelelő pillanatra! – sokan követik el azt a hibát, hogy ugrásra készen várják a legmegfelelőbb pillanatot a cselekvésre. A megfelelő pillanat azonban csak illúzió – nem létezik. Ne várd, hanem, ha nincs – akkor teremtsd meg!
  2. Ne halogass, és ne keress kifogásokat! Ha a kifogáskeresés bajnoka vagy, akkor itt az ideje, hogy felejtsd el őket. Vannak dolgok, amelyeket igy is, úgy is Neked kell megtenned – akkor mire vársz? Ne frusztráld magad tovább – cselekedj!
  3. Zárd le a múltat! Ami volt – elmúlt, nem tudod meg nem történtté tenni, vagy megváltoztatni. Vond le  a szükséges konzekvenciákat, tanulj belőle, majd zárd le magadban. Erre van szükséged ahhoz, hogy meg tudd élni a jelen minden rezdülését.
  4. Szabadulj meg a jövővel kapcsolatos kínzó gondolatoktól! Az állandó szorongás feszültséget okoz, ami szintén megmérgezi a most megélésének lehetőségét.
  5. Engedd el, amin nem tudsz változtatni! – igen, sajnos léteznek olyan dolgok, amelyeket csak elfogadni, vagy elviselni lehet, de megváltoztatni nem.
  6. Fogadd be a jót! – a MOST megélésének egyik legjobb hozománya az a képesség, amivel fel tudod ismerni az élet apró örömeit. Olyan dolgokat fedezhetsz fel újra, amelyek fölött eddig elsiklottál…
  7. Ne tégy irreális fogadalmakat! -a most lehetőséget biztosít arra, hogy  minden nap változtathass az életeden. Fontos, hogy ne legyenek irreális elvárásaid magaddal szemben – hiszen a rossz szokásaid sem 1 nap alatt alakultak ki, idő kell önmagad áthangolásához.
  8. Ne habozz, cselekedj! – azaz halogasd el a halogatást. Egészségesebb szeretnél lenni? Akkor most azonnal el teheted  azt a nagy szelet tortát, amit meg akartál enni…
  9. Haladj lépésről-lépésre, és ne feledd megünnepelni az elért sikereket.
  10. Higgy magadban! Akkor is, ha eddig nem sok önbizalmad volt. Az önmagadba vetett bizalom fél siker a jelen megélésében is. Hidd el: képes vagy rá. Ne torpanj meg, ha kudarcot vallasz – az csak erősebbé tesz!

Élj a tudatos gondolatirányítás eszközével, és ne hagyd, hogy a gondolatok irányítsanak téged! Jógázz és meditálj rendszeresen!

Nincs jobb pillanat a mostnál! A pillanat megélése nagy kihívás. Az életet élvezni és örülni a pillanatnak tudatos erőfeszítéseket igényel, de mindennél többet ér. Akkor lehetsz a legboldogabb, ha gondolataid a konkrét pillanatban járnak. Élj Te is a mostban, ha nem csak túlélni szeretnéd az életedet…

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .