10 tipp hogyan és miért fedezd fel a MOST hatalmát az életedben

Szoktál a múlt eseményein merengve felsóhajtani, és azon gondolkodni, hogy mi lett volna, ha akkor és ott másképp döntesz? Szoktál a megfelelő pillanatra várni? Szoktad a dolgaidat halogatni, vagy legyinteni és azt mondani: lesz még rá időm? Valószínűleg mindegyik kérdésre igennel válaszoltál…
Pedig ez nem kellene hogy így legyen – mert ha így van, akkor vagy a múltban élsz, vagy a jövődre vársz – miközben a jelened nem létezik…

A múlt már nem létezik, a jövő bizonytalan, a megfelelő pillanat pedig sosem jön el.

Emberek milliói élik úgy le az egész életüket, hogy nem élvezik a jelen pillanatait… Várnak valamire, sóvárogva a jobb után, miközben az idő homokszemként pereg ki az ujjaik közül. A jövőbeni viselkedésüket a múltbeli döntéseik irányítják – a jelen pedig egyszerűen elvész. Ha Te nem szeretnél közéjük tartozni, akkor fel kell fedezned a MOST hatalmát az életedben, méghozzá úgy, hogy ne csak beszélj róla, hanem tégy is érte. Hogyan? Rendszeres jógával és meditációval.

10 tipp hogyan és miért fedezd fel a MOST hatalmát az életedben
  1. Ne várj a megfelelő pillanatra! – sokan követik el azt a hibát, hogy ugrásra készen várják a legmegfelelőbb pillanatot a cselekvésre. A megfelelő pillanat azonban csak illúzió – nem létezik. Ne várd, hanem, ha nincs – akkor teremtsd meg!
  2. Ne halogass, és ne keress kifogásokat! Ha a kifogáskeresés bajnoka vagy, akkor itt az ideje, hogy felejtsd el őket. Vannak dolgok, amelyeket igy is, úgy is Neked kell megtenned – akkor mire vársz? Ne frusztráld magad tovább – cselekedj!
  3. Zárd le a múltat! Ami volt – elmúlt, nem tudod meg nem történtté tenni, vagy megváltoztatni. Vond le  a szükséges konzekvenciákat, tanulj belőle, majd zárd le magadban. Erre van szükséged ahhoz, hogy meg tudd élni a jelen minden rezdülését.
  4. Szabadulj meg a jövővel kapcsolatos kínzó gondolatoktól! Az állandó szorongás feszültséget okoz, ami szintén megmérgezi a most megélésének lehetőségét.
  5. Engedd el, amin nem tudsz változtatni! – igen, sajnos léteznek olyan dolgok, amelyeket csak elfogadni, vagy elviselni lehet, de megváltoztatni nem.
  6. Fogadd be a jót! – a MOST megélésének egyik legjobb hozománya az a képesség, amivel fel tudod ismerni az élet apró örömeit. Olyan dolgokat fedezhetsz fel újra, amelyek fölött eddig elsiklottál…
  7. Ne tégy irreális fogadalmakat! -a most lehetőséget biztosít arra, hogy  minden nap változtathass az életeden. Fontos, hogy ne legyenek irreális elvárásaid magaddal szemben – hiszen a rossz szokásaid sem 1 nap alatt alakultak ki, idő kell önmagad áthangolásához.
  8. Ne habozz, cselekedj! – azaz halogasd el a halogatást. Egészségesebb szeretnél lenni? Akkor most azonnal el teheted  azt a nagy szelet tortát, amit meg akartál enni…
  9. Haladj lépésről-lépésre, és ne feledd megünnepelni az elért sikereket.
  10. Higgy magadban! Akkor is, ha eddig nem sok önbizalmad volt. Az önmagadba vetett bizalom fél siker a jelen megélésében is. Hidd el: képes vagy rá. Ne torpanj meg, ha kudarcot vallasz – az csak erősebbé tesz!

Élj a tudatos gondolatirányítás eszközével, és ne hagyd, hogy a gondolatok irányítsanak téged! Jógázz és meditálj rendszeresen!

Nincs jobb pillanat a mostnál! A pillanat megélése nagy kihívás. Az életet élvezni és örülni a pillanatnak tudatos erőfeszítéseket igényel, de mindennél többet ér. Akkor lehetsz a legboldogabb, ha gondolataid a konkrét pillanatban járnak. Élj Te is a mostban, ha nem csak túlélni szeretnéd az életedet…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error: Content is protected !!

Iratkozz Fel Ingyenes Videós Kezdő Meditációs Hírlevelemre MOST!

Kezdd el az otthoni meditációs gyakorlást videóim segítségével még ma!

Összeállítottam neked, egy 15 videóból álló email sorozatot, melynek segítségével azonnal elkezdheted otthoni meditációs gyakorlásodat. Kérlek, írd be email címedet a lenti mezőbe és máris küldöm neked az első videómat. A hírlevélben küldött videókért NEM KELL fizetned. Köszönöm a bizalmadat. Az e-mail-címedet bizalmasan kezelem. Namaste, Mónika.

 

E-mail-cím: *

(e-mail-címedet bizalmasan kezelem)