13 technika, hogy a vizualizációval könnyebben elérd céljaid

Vizualizáció: Te is használod nap, mint nap. Elképzeled miként alakul majd a napod – képeket teremtesz a gondolataiddal. Lelki szemeid előtt filmként pereg le miként késel el a munkahelyedről, hogyan von kérdőre a főnököd, látod hogy “betemet” a munka, megfájdul a fejed, idegesit a kolléganőd, lekésed a buszt, lázas a kislányod…

Igen. Vizualizálsz…

Csak az nem mindegy miként…

Öntudatlanul, de létrehozol valamit, ami negativ – hiányt, problémát, korlátokat, nehézségeket. 

Ugyanígy van ez a célokkal is- mert természetes, hogy – akármilyen idős vagy is – vannak céljaid, vannak álmaid. De képtelen vagy elérni őket… Igen. Mert pontosan ezt  gondolod róluk. Keresed a kifogásokat, a gyengeségeidet sorolod, a hibáidat, a kibúvókat… Negatív képeket teremtesz a tudatodban önmagadról – és ez leblokkol, cselekvés képtelenné tesz. 

Kell ez Neked?
Nem!

Éld azt az életet, amit elképzeltél magadnak!

Érd el a céljaidat  alkotó vizualizációval! Hogyan?

 1. Vállald a felelősséget azért, aki vagy – azért, ahol most tartasz – és ne másokat hibáztass a sikertelenségért!
 2. Ne keress kifogásokat – lépj ki az áldozat szerepkörből! Képzeld azt, hogy minden rendbe jön, mert képes vagy megoldani önerőből is a problémákat.
 3. Változtass az eseményekre adott válaszreakcióidon – azaz nézd más szemszögből a helyzetet, majd játszd végig az összes lehetséges variációt, ami megoldásként szóba jöhet.
 4. Ne panaszkodj, és főként ne pánikolj! Bármi történjék is , soha ne a legrosszabb forgatókönyvet pörgesd le a gondolataidban, hanem a legjobbat!
 5. Vállalj kockázatot! Nem érhetsz el sikert, ha nem mersz belevágni… Képes vagy bármire, csak hinned kell benne!
 6. Tudd: minden, ami veled történik Te teremtetted (a tetteiddel, vagy a tetteid hiányával) – Te hoztad létre, épp ezért Te vagy az, aki helyre is hozhatja.
 7. Az “én áldozat vagyok, nekem semmi sem sikerül, velem mindig rossz történik “ helyett a gondolataid irányítsd a “ Én irányítom a sorsomat, nekem minden sikerül, remekül érzem magam” mantrára.
 8. Döntsd el TE mit akarsz – mi a célod, mi az, amit szeretnél! Ne a mások életét éld, ne a mások elvárásainak felelj meg – a CÉL az kizárólag a Tied legyen.
 9. Készíts kívánság táblát, amin azok a célok szerepeljenek, amelyeket el szeretnél érni – majd bontd a célokhoz vezető utat – folyamatábrákkal illusztrálva – több apró lépésre. Tedd olyan helyre, ahol mindig láthatod. Minden sikeresen elvégzett lépés után jutalmazd meg magad valamivel.
 10. Alkoss képet arról, milyennek képzeled a számodra ideális életet. Ne szorítsd szűk korlátok közé az álmaidat – hagyd hogy a képzeleted szabadon szárnyaljon – és a vizualizáció segítségével azonosítsd be az elérendő célokat. Képzeld el a munkát, amit szívesen végeznél, mennyit keresnél, milyen lenne az otthonod – képzeletben járd végig a szobákat, az udvart! Milyenek lennének a családi-baráti kapcsolataid, az egészségi állapotod? Képzelj el egy új életet, írd le milyen lenne – majd rendszeresen olvasd végig, és egészítsd ki ha kell. Ezzel a tudatodba olyannyira beleivódik a pozitív jövőkép, hogy lassan fokozatosan meg is fognak valósulni a terveid.
 11. Oszd meg másokkal is mit akarsz elérni – van, akiben segítőre-támogatóra találsz, de Ne hagyd, hogy bárki is eltántorítson a céljaidtól! Mások kishitúsége, beragadt negativ életszemlélete nem veheti el az energiáidat.
 12. Hidd el, hogy minden lehetséges – azt fogod kapni, amire számítasz. Leforditva: ha jót remélsz – a jó fog bekövetkezni, ha rosszat – ne is várj mást. Ez az elvárás elmélet.
 13. Olyan nincs hogy “nem megy” – képzeld el, hogy képes vagy bármire – ez olyan magabiztosságot eredményez, ami segítségedre lesz minden élethelyzetben.
 14. Soha nem késő elkezdened a vizualizáció alkalmazását az életedben, és kihasználnod annak pozitív hatásait.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error: Content is protected !!

Iratkozz Fel Ingyenes Videós Kezdő Meditációs Hírlevelemre MOST!

Kezdd el az otthoni meditációs gyakorlást videóim segítségével még ma!

Összeállítottam neked, egy 15 videóból álló email sorozatot, melynek segítségével azonnal elkezdheted otthoni meditációs gyakorlásodat. Kérlek, írd be email címedet a lenti mezőbe és máris küldöm neked az első videómat. A hírlevélben küldött videókért NEM KELL fizetned. Köszönöm a bizalmadat. Az e-mail-címedet bizalmasan kezelem. Namaste, Mónika.

 

E-mail-cím: *

(e-mail-címedet bizalmasan kezelem)