Barion Pixel

13 technika, hogy a vizualizációval könnyebben elérd céljaid

Vizualizáció: Te is használod nap, mint nap. Elképzeled miként alakul majd a napod – képeket teremtesz a gondolataiddal. Lelki szemeid előtt filmként pereg le miként késel el a munkahelyedről, hogyan von kérdőre a főnököd, látod hogy “betemet” a munka, megfájdul a fejed, idegesit a kolléganőd, lekésed a buszt, lázas a kislányod…

Igen. Vizualizálsz…

Csak az nem mindegy miként…

Öntudatlanul, de létrehozol valamit, ami negativ – hiányt, problémát, korlátokat, nehézségeket. 

Ugyanígy van ez a célokkal is- mert természetes, hogy – akármilyen idős vagy is – vannak céljaid, vannak álmaid. De képtelen vagy elérni őket… Igen. Mert pontosan ezt  gondolod róluk. Keresed a kifogásokat, a gyengeségeidet sorolod, a hibáidat, a kibúvókat… Negatív képeket teremtesz a tudatodban önmagadról – és ez leblokkol, cselekvés képtelenné tesz. 

Kell ez Neked?
Nem!

Éld azt az életet, amit elképzeltél magadnak!

Érd el a céljaidat  alkotó vizualizációval! Hogyan?

  1. Vállald a felelősséget azért, aki vagy – azért, ahol most tartasz – és ne másokat hibáztass a sikertelenségért!
  2. Ne keress kifogásokat – lépj ki az áldozat szerepkörből! Képzeld azt, hogy minden rendbe jön, mert képes vagy megoldani önerőből is a problémákat.
  3. Változtass az eseményekre adott válaszreakcióidon – azaz nézd más szemszögből a helyzetet, majd játszd végig az összes lehetséges variációt, ami megoldásként szóba jöhet.
  4. Ne panaszkodj, és főként ne pánikolj! Bármi történjék is , soha ne a legrosszabb forgatókönyvet pörgesd le a gondolataidban, hanem a legjobbat!
  5. Vállalj kockázatot! Nem érhetsz el sikert, ha nem mersz belevágni… Képes vagy bármire, csak hinned kell benne!
  6. Tudd: minden, ami veled történik Te teremtetted (a tetteiddel, vagy a tetteid hiányával) – Te hoztad létre, épp ezért Te vagy az, aki helyre is hozhatja.
  7. Az “én áldozat vagyok, nekem semmi sem sikerül, velem mindig rossz történik “ helyett a gondolataid irányítsd a “ Én irányítom a sorsomat, nekem minden sikerül, remekül érzem magam” mantrára.
  8. Döntsd el TE mit akarsz – mi a célod, mi az, amit szeretnél! Ne a mások életét éld, ne a mások elvárásainak felelj meg – a CÉL az kizárólag a Tied legyen.
  9. Készíts kívánság táblát, amin azok a célok szerepeljenek, amelyeket el szeretnél érni – majd bontd a célokhoz vezető utat – folyamatábrákkal illusztrálva – több apró lépésre. Tedd olyan helyre, ahol mindig láthatod. Minden sikeresen elvégzett lépés után jutalmazd meg magad valamivel.
  10. Alkoss képet arról, milyennek képzeled a számodra ideális életet. Ne szorítsd szűk korlátok közé az álmaidat – hagyd hogy a képzeleted szabadon szárnyaljon – és a vizualizáció segítségével azonosítsd be az elérendő célokat. Képzeld el a munkát, amit szívesen végeznél, mennyit keresnél, milyen lenne az otthonod – képzeletben járd végig a szobákat, az udvart! Milyenek lennének a családi-baráti kapcsolataid, az egészségi állapotod? Képzelj el egy új életet, írd le milyen lenne – majd rendszeresen olvasd végig, és egészítsd ki ha kell. Ezzel a tudatodba olyannyira beleivódik a pozitív jövőkép, hogy lassan fokozatosan meg is fognak valósulni a terveid.
  11. Oszd meg másokkal is mit akarsz elérni – van, akiben segítőre-támogatóra találsz, de Ne hagyd, hogy bárki is eltántorítson a céljaidtól! Mások kishitúsége, beragadt negativ életszemlélete nem veheti el az energiáidat.
  12. Hidd el, hogy minden lehetséges – azt fogod kapni, amire számítasz. Leforditva: ha jót remélsz – a jó fog bekövetkezni, ha rosszat – ne is várj mást. Ez az elvárás elmélet.
  13. Olyan nincs hogy “nem megy” – képzeld el, hogy képes vagy bármire – ez olyan magabiztosságot eredményez, ami segítségedre lesz minden élethelyzetben.
  14. Soha nem késő elkezdened a vizualizáció alkalmazását az életedben, és kihasználnod annak pozitív hatásait.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .