Barion Pixel

5 oka arra, hogy miért kezdj el futni még ma!

A futás az egyik olyan sport, amelyhez nem szükségesek különleges eszközök és a szabadban lehet űzni. Így minden alkalommal, amikor futni mész, friss levegőhöz jut a szervezeted. Ez azért fontos, mivel az oxigénben dús levegő csak hasznára válik az egészségnek. Nemcsak a fizikai egészségnek tesz jót, de az agyi egészséget is óvja.

  1. A futástól boldogabbak leszel

Tanulmányok sora állítja, hogy a futás boldogabbá tesz, ez a tény különösen igaznak bizonyul, ha a futás a szabadban történik. A futás növeli az energiaszintet és jobb érzelmi egészséget is biztosít.

  1. A futás kreatívvá tesz

Futás közben van időd kicsit rendezni a gondolataid. Futás közben jönnek a jó ötletek. Habár ez érvényes a szabadban eltöltött sétára is. A friss levegő ugyanis oxigénnel látja el a szervezeted, ez által a tompult gondolatok kiélesednek. Ami nem jutott eszedbe az íróasztal fölé görnyedve, az eszedbe fog jutni, ha kicsit lazítasz, futsz és sétálsz, vagyis kimozdulsz kicsit a szabadba.

  1. Az anyagcserére is pozitívan hat

A futás pozitívan hat az anyagcserére is. A metabolikus szindróma nagyon veszélyes. Ez magába foglalja a megemelkedett vércukorszintet, ebben az esetben megemelkedik a vérnyomás és a koleszterinszint is, nem beszélve a zsírpárnák megjelenéséről a derék körül. A metabolikus szindróma olyan komoly betegségek okozója lehet, mint cukorbetegség és szívbetegség, amelyek magukban hordozzák a korai halálozás kockázatát is. Az anyagcsere-szindrómának az esélyét jelentősen lecsökkenti, ha rendszeresen áldozol a futás oltárán.

  1. Jobb alvást biztosít

A futással kapcsolatban az is bebizonyosodott, hogy jobb alvást képes biztosítani. Márpedig a napi 7-8 órányi alvásra minden felnőttnek szüksége van. Az alvásnak mélynek és pihentetőnek kell lennie ahhoz, hogy éjjel a szervezet regenerálódni tudjon.

  1. Csökkenti a stresszt

Mai stresszes világunkban szükség van néha egy kis kikapcsolódásra. Ezt a futás is biztosítani tudja. Kutatások igazolják, hogy a futás jelentősen képes csökkenteni a szorongás és a depresszió kellemetlen tüneteit.

 

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .