Barion Pixel

6 betegség, ami a vállfájdalom mögött állhat

A vállfájdalomnak ezernyi oka lehet. Lehet, csak meghúztad az izmaidat az edzésen, de komoly betegségek is meghúzódhatnak a háttérben. Az egyik ilyen a szívet érintő betegségek, de sajnos a tüdőráknak is van ilyen tünete.

A vállfájdalom oka ízületi gyulladás is lehet. A degeneratív ízületi betegségnek sok oka lehet. Kialakulhat úgynevezett elhasználódás miatt, származhat sportsérülésből, de megerőltető fizikai munka vagy sérülés miatt is kialakulhat ez a betegség. A porc és az ízületi szövetek állapota idővel romlik. Egy idő után már az apró súrlódás is fájdalmat okoz, majd megjelenik a duzzanat és a mobilitás is csökkenni fog, vagyis beszűkül. A kezelés között elsősorban a gyulladáscsökkentő ételek fogyasztása szerepel, de a gyógytorna is sokat segíthet.

Az úgynevezett befagyott váll azt jelenti, hogy a kar, illetve a váll bizonyos irányba nem tud mozogni, vagyis beszűkül a mozgás tartománya. Mi az, ami segíthet? Nagyon hasznos lehet a fizikoterápia, a gyulladáscsökkentő táplálékok és gyógynövények fogyasztása, illetve az akupunktúra is a kezelések listáját színesíti.

Még epehólyagproblémák is okozhatnak vállfájdalmat. Ilyenkor a szegycsont alatti, a lapockákhoz közeli résznél érez a beteg fájdalmat. Epekövet okozhat a magas zsírtartalmú étrend, a magas koleszterinszint, az alacsony rosttartalmú étrend, de a cukorbetegség is egy kiváltó tényező lehet.

Az idegbecsípődés is okozhat fájdalmat a vállakban. Ilyenkor a fájdalmat zsibbadás is kísérheti. Ez a betegség néha magától is elmúlik. Ha mégsem, sokat segíthet a fizikoterápia, illetve a borogatás. Először a hideg, majd a meleg borogatás hozhatja meg a várva várt gyógyulást.

A kulcscsonttörés is oka lehet a vállfájdalomnak. Egyes esetekben elegendő a fizioterápia, súlyos esetben azonban műtétre is szükség lehet.

A fibromyalgia krónikus fájdalmat jelent. Ez egy olyan betegség, amikor a test különböző részein megmagyarázhatatlan fájdalom jelentkezik. Emellett megjelenhet fáradtság, depresszió, fejfájás és szorongás is. Sokat segíthet a fizikoterápia, az akupunktúra, az alacsony hús- és cukorfogyasztás, illetve a zöldségekben és a gyümölcsökben gazdag táplálkozás.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .