Barion Pixel

A gyógyító tudat ereje a meditációban

A szorongás és a negatív gondolatok előbb vagy utóbb megbetegítenek. A stressz – az a hit, hogy veszélyben vagy – a szimpatikus idegrendszer közvetítésével kiváltja a „küzdj vagy menekülj” reakciót. Ez a válaszreakció azért alakult ki, hogy megvédd magad a veszélytől, ha viszont hosszú távon fennmarad, akkor növeli többek között a cukorbetegség és a pszichés betegségek kialakulásának kockázatát.

Viszont a Te tulajdonodban van a megoldás: tudtad, hogy az elméd  hihetetlenül hatékony és  széles spektrumú gyógyító erővel rendelkezik, mellékhatások nélkül ? A gondolataid, a meggyőződéseid hatással vannak az egészségi állapotodra, hiszen ma már tudományosan bizonyított tény, hogy ha pozitív a hozzáállásod hamarabb fogsz kigyógyulni akár egy súlyosabb betegségből is.

A pozitív gondolatok hatása

A szavaid és a gondolataid  elképzelhetetlen gyógyító energiát képviselnek – és képessé tehetnek arra, hogy betegségeket győzz le, és helyreállítsd az egészségedet, – hiszen a szellemi beállitottságod hatást fog gyakorolni a szervi betegségeidre is. Ha képes vagy a gondolataidat pozitív irányba átkódolni, az olyan fizikai és szellemi védelmet biztosít majd a számodra, amivel  megváltoztathatod az egész életed. 

Mert a pozitív gondolatok:

  • segítenek abban, hogy a szervezeted öngyógyító folyamatai beinduljanak
  • csökkenti a stresszhormonok, például a mellékvesék által kibocsátott kortizol szintjét
  • mérsékli a szimpatikus idegrendszer aktivitását
  • vizualizációval és hittel párosulva segítenek a betegségek leküzdésében

    Azt hogy a  gondolataid miképp befolyásolják a  közérzetedet mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy   a bánat,a  gond, a harag, a gyűlölet hátrányosan fogja befolyásolni a testi teljesítőképességedet, viszont egy kedvező hír erőssé tesz.Az akaratoddal és a gondolataiddal jövőt építesz, ami lehet jó és tartalmas, de lehet problémás is attól függően miről győzöd meg magad.

    Az az elképzelés, mely áthat és ural téged, bebocsátást nyer a mély tudatodba. Ezáltal befolyásolja az idegrendszeredet, amely minden szerved és szervrendszered felett uralmat gyakorol. Amilyenné formálod a gondolataidat, olyanná formálja az idegrendszered az egészségedet.

    Gyógyulás meditációval

    A meditáció egészségre gyakorolt kedvező hatásait folyamatosan vizsgálják. 

    Kiderült, hogy a meditáció:

    • erősíti az immunreakcióidat
    • ha depressziós voltál védelmet nyújt a visszaesések ellen
    • lassítja a szervezetedben zajló  öregedési folyamatokat
    • csökkenti a stressz választ – a kortizol szint csökkentése által
    • csökkenti a félelem érzést
    • csökkenti  a fájdalmat, és a fájdalommal kapcsolatos agyi aktivációt
    • visszaállítja szervezeted belső egyensúlyát
    • segít elérned  azt a belső csendet és nyugalmat, ami a mindennapokban erőt és magabiztosságot ad

    Az életedért – az egészségedért Te vagy felelős – ha meg szeretnéd változtatni, ha többet, jobbat, mást szeretnél, megvan rá a lehetőséged hogy az irányítást a kezedbe vedd. Ha folyton panaszkodsz, ha borúlátó,elégedetlen vagy, és ennek  nap mint nap hangot adsz,ezek hatalmas teremtő erővel dolgoznak majd a jövôd alakításán.És a jövőd az lesz, amit ma gondolsz. Ha felismered a gondolataidban rejlő teremtő erőt,mindent képes leszel megváltoztatni – az egészségi állapotodat is.

    A gondolataidnak senki nem parancsol rajtad kívül – használd őket egy egészséges, harmonikus, boldog élet megteremtésére.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .