A gyógyító tudat ereje a meditációban

A szorongás és a negatív gondolatok előbb vagy utóbb megbetegítenek. A stressz – az a hit, hogy veszélyben vagy – a szimpatikus idegrendszer közvetítésével kiváltja a “küzdj vagy menekülj” reakciót. Ez a válaszreakció azért alakult ki, hogy megvédd magad a veszélytől, ha viszont hosszú távon fennmarad, akkor növeli többek között a cukorbetegség és a pszichés betegségek kialakulásának kockázatát.

Viszont a Te tulajdonodban van a megoldás: tudtad, hogy az elméd  hihetetlenül hatékony és  széles spektrumú gyógyító erővel rendelkezik, mellékhatások nélkül ? A gondolataid, a meggyőződéseid hatással vannak az egészségi állapotodra, hiszen ma már tudományosan bizonyított tény, hogy ha pozitív a hozzáállásod hamarabb fogsz kigyógyulni akár egy súlyosabb betegségből is.

A pozitív gondolatok hatása

A szavaid és a gondolataid  elképzelhetetlen gyógyító energiát képviselnek – és képessé tehetnek arra, hogy betegségeket győzz le, és helyreállítsd az egészségedet, – hiszen a szellemi beállitottságod hatást fog gyakorolni a szervi betegségeidre is. Ha képes vagy a gondolataidat pozitív irányba átkódolni, az olyan fizikai és szellemi védelmet biztosít majd a számodra, amivel  megváltoztathatod az egész életed. 

Mert a pozitív gondolatok:

 • segítenek abban, hogy a szervezeted öngyógyító folyamatai beinduljanak
 • csökkenti a stresszhormonok, például a mellékvesék által kibocsátott kortizol szintjét
 • mérsékli a szimpatikus idegrendszer aktivitását
 • vizualizációval és hittel párosulva segítenek a betegségek leküzdésében

  Azt hogy a  gondolataid miképp befolyásolják a  közérzetedet mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy   a bánat,a  gond, a harag, a gyűlölet hátrányosan fogja befolyásolni a testi teljesítőképességedet, viszont egy kedvező hír erőssé tesz.Az akaratoddal és a gondolataiddal jövőt építesz, ami lehet jó és tartalmas, de lehet problémás is attól függően miről győzöd meg magad.

  Az az elképzelés, mely áthat és ural téged, bebocsátást nyer a mély tudatodba. Ezáltal befolyásolja az idegrendszeredet, amely minden szerved és szervrendszered felett uralmat gyakorol. Amilyenné formálod a gondolataidat, olyanná formálja az idegrendszered az egészségedet.

  Gyógyulás meditációval

  A meditáció egészségre gyakorolt kedvező hatásait folyamatosan vizsgálják. 

  Kiderült, hogy a meditáció:

  • erősíti az immunreakcióidat
  • ha depressziós voltál védelmet nyújt a visszaesések ellen
  • lassítja a szervezetedben zajló  öregedési folyamatokat
  • csökkenti a stressz választ – a kortizol szint csökkentése által
  • csökkenti a félelem érzést
  • csökkenti  a fájdalmat, és a fájdalommal kapcsolatos agyi aktivációt
  • visszaállítja szervezeted belső egyensúlyát
  • segít elérned  azt a belső csendet és nyugalmat, ami a mindennapokban erőt és magabiztosságot ad

  Az életedért – az egészségedért Te vagy felelős – ha meg szeretnéd változtatni, ha többet, jobbat, mást szeretnél, megvan rá a lehetőséged hogy az irányítást a kezedbe vedd. Ha folyton panaszkodsz, ha borúlátó,elégedetlen vagy, és ennek  nap mint nap hangot adsz,ezek hatalmas teremtő erővel dolgoznak majd a jövôd alakításán.És a jövőd az lesz, amit ma gondolsz. Ha felismered a gondolataidban rejlő teremtő erőt,mindent képes leszel megváltoztatni – az egészségi állapotodat is.

  A gondolataidnak senki nem parancsol rajtad kívül – használd őket egy egészséges, harmonikus, boldog élet megteremtésére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error: Content is protected !!

Iratkozz Fel Ingyenes Videós Kezdő Meditációs Hírlevelemre MOST!

Kezdd el az otthoni meditációs gyakorlást videóim segítségével még ma!

Összeállítottam neked, egy 15 videóból álló email sorozatot, melynek segítségével azonnal elkezdheted otthoni meditációs gyakorlásodat. Kérlek, írd be email címedet a lenti mezőbe és máris küldöm neked az első videómat. A hírlevélben küldött videókért NEM KELL fizetned. Köszönöm a bizalmadat. Az e-mail-címedet bizalmasan kezelem. Namaste, Mónika.

 

E-mail-cím: *

(e-mail-címedet bizalmasan kezelem)