Barion Pixel

A meditáció 10 alapvető öngyógyító hatása

Egészségesnek lenni  a legnagyobb ajándék az életedben – ez  annak ellenére is igaz , hogy ennek éppen most  nem vagy a tudatában. Nem vagy a tudatában mindaddig, amíg valami miatt meg nem bomlik a szervezetedben az egyensúly, és a tested kellemetlen tünetekkel jelzi, hogy  segítségre van szüksége. 

Test és lélek egysége

Mentális állapotod és fizikai valóságod között szoros a kapcsolat – minden-mindennel összefügg. Ahogy az elméd képes arra, hogy megbetegítse a testedet, úgy képes arra is, hogy meggyógyítsa azt. Gyógyító ereje “széles spektrumú” – és még csak mellékhatásai sincsenek. Egyedül csak rajtad – a saját belső mély döntéseden, a gondolataidon – múlik, hogy engeded a szervezeted  öngyógyító, önszabályozó, egyensúlyra törekvő folyamatait érvényesülni.

Kapcsolj öngyógyító üzemmódba!

A szervezeted, a tested, a pszichéd képes önmagát gyógyítani, az elváltozások legtöbbjét rendezni, és regenerálódni – már ha Te is így akarod. A betegségeid megszüntetésére önmagukban nem lesznek elegendőek a tüneteid enyhítésére kapott orvosi szerek – mellettük Neked is akarnod kell a gyógyulást, hinned a szervezeted erejében.

Számos, kutatásokkal igazolt bizonyítéka van annak, hogy bizonyos technikák segítségével  a tested működését az elméd segítségével pozitív irányban befolyásolhatod – ilyen technikák a jóga, a meditáció, a légzésszabályozás.

A meditáció öngyógyító hatásai

A pozitív gondolkodás, a bizalom, a hit, és a meditáció gyógyító hatása ma már vitathatatlan. Segítségükkel Te magad is sokat tehetsz azért, hogy beindítva szervezeted öngyógyító erőit gyorsabban kilábalhass a betegségekből. A meditációhoz kapcsolódó pozitív érzéseid ténylegesen hasznos fiziológiai válaszokat eredményeznek.Meditáció közben az egód kitágul, a beszűkülés oldódik, a múlton vagy a jövőn való rágódás helyett a jelenre tudsz koncentrálni.

A gondolataid, a vélekedéseid és a meggyőződéseid, azaz az elméd testedre és egészségedre gyakorolt hatásai széleskörűek, és  meditációval érvényesíthetőek. 

A rendszeres  meditáció hatására:

  1. csökken a gyulladással összefüggő betegségek kialakulási kockázata, illetve enyhébb lesz ezen betegségek lefolyása azáltal, hogy megakadályozza a stressz krónikussá alakulását
  2. a közérzetedet pozitívan befolyásoló hormonok termelődnek
  3. erősödnek  az immunreakcióid, 
  4. major depresszió esetében (amikor ez a fő kórkép) védelmet nyújthat a visszaesések ellen, 
  5. lassulnak az öregedési folyamatok
  6. elmúlnak az alvászavaraid – a szervezeted képes lesz regenerálódni, és másnap kipihenten ébredsz
  7. csökken a vérnyomásod, nyugodtabbá, kiegyensúlyozottabbá válsz
  8. javul a koncentrációs képességed, és a memóriád – nő a  kognitív teljesítményed
  9. képes leszel a kisebb fájdalmakat gyógyszerek bevétele nélkül csillapítani, és segítségedre lesz krónikus fájdalom esetén is
  10. javul szociális és érzelmi életed, enyhül a szorongásod és a megfelelési kényszered – uralkodni tudsz az érzelmeiden, azáltal hogy szinte külső szemlélődőként tekintesz a problémákra

A szorongás és a negatív gondolatok megbetegítenek, a pozitív meggyőződések – a biztonságérzet vagy az a hit, hogy a dolgok jóra fordulnak, segíteni fognak  abban, hogy szervezeted fenntartsa és helyreállítsa magát. Meditációval csökken a stresszhormonok, például a mellékvesék által kibocsátott kortizol szintje és a betegségek iránti érzékenységed azáltal, hogy mérséklődik a szimpatikus idegrendszered aktivitása. 

Egyedül csak rajtad múlik

Jó ha tudod: mindaz, ami  veled történik egyedül magadnak köszönheted, ezáltal pedig csakis TE vagy az, aki ezen változtathat. A  saját  szereped a gyógyulási folyamatban létfontosságú, egyedül tőled függ az öngyógyítás sikere. Tégy meg mindent érte – meditálj rendszeresen!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .