A meditáció 10 alapvető öngyógyító hatása

Egészségesnek lenni  a legnagyobb ajándék az életedben – ez  annak ellenére is igaz , hogy ennek éppen most  nem vagy a tudatában. Nem vagy a tudatában mindaddig, amíg valami miatt meg nem bomlik a szervezetedben az egyensúly, és a tested kellemetlen tünetekkel jelzi, hogy  segítségre van szüksége. 

Test és lélek egysége

Mentális állapotod és fizikai valóságod között szoros a kapcsolat – minden-mindennel összefügg. Ahogy az elméd képes arra, hogy megbetegítse a testedet, úgy képes arra is, hogy meggyógyítsa azt. Gyógyító ereje “széles spektrumú” – és még csak mellékhatásai sincsenek. Egyedül csak rajtad – a saját belső mély döntéseden, a gondolataidon – múlik, hogy engeded a szervezeted  öngyógyító, önszabályozó, egyensúlyra törekvő folyamatait érvényesülni.

Kapcsolj öngyógyító üzemmódba!

A szervezeted, a tested, a pszichéd képes önmagát gyógyítani, az elváltozások legtöbbjét rendezni, és regenerálódni – már ha Te is így akarod. A betegségeid megszüntetésére önmagukban nem lesznek elegendőek a tüneteid enyhítésére kapott orvosi szerek – mellettük Neked is akarnod kell a gyógyulást, hinned a szervezeted erejében.

Számos, kutatásokkal igazolt bizonyítéka van annak, hogy bizonyos technikák segítségével  a tested működését az elméd segítségével pozitív irányban befolyásolhatod – ilyen technikák a jóga, a meditáció, a légzésszabályozás.

A meditáció öngyógyító hatásai

A pozitív gondolkodás, a bizalom, a hit, és a meditáció gyógyító hatása ma már vitathatatlan. Segítségükkel Te magad is sokat tehetsz azért, hogy beindítva szervezeted öngyógyító erőit gyorsabban kilábalhass a betegségekből. A meditációhoz kapcsolódó pozitív érzéseid ténylegesen hasznos fiziológiai válaszokat eredményeznek.Meditáció közben az egód kitágul, a beszűkülés oldódik, a múlton vagy a jövőn való rágódás helyett a jelenre tudsz koncentrálni.

A gondolataid, a vélekedéseid és a meggyőződéseid, azaz az elméd testedre és egészségedre gyakorolt hatásai széleskörűek, és  meditációval érvényesíthetőek. 

A rendszeres  meditáció hatására:

  1. csökken a gyulladással összefüggő betegségek kialakulási kockázata, illetve enyhébb lesz ezen betegségek lefolyása azáltal, hogy megakadályozza a stressz krónikussá alakulását
  2. a közérzetedet pozitívan befolyásoló hormonok termelődnek
  3. erősödnek  az immunreakcióid, 
  4. major depresszió esetében (amikor ez a fő kórkép) védelmet nyújthat a visszaesések ellen, 
  5. lassulnak az öregedési folyamatok
  6. elmúlnak az alvászavaraid – a szervezeted képes lesz regenerálódni, és másnap kipihenten ébredsz
  7. csökken a vérnyomásod, nyugodtabbá, kiegyensúlyozottabbá válsz
  8. javul a koncentrációs képességed, és a memóriád – nő a  kognitív teljesítményed
  9. képes leszel a kisebb fájdalmakat gyógyszerek bevétele nélkül csillapítani, és segítségedre lesz krónikus fájdalom esetén is
  10. javul szociális és érzelmi életed, enyhül a szorongásod és a megfelelési kényszered – uralkodni tudsz az érzelmeiden, azáltal hogy szinte külső szemlélődőként tekintesz a problémákra

A szorongás és a negatív gondolatok megbetegítenek, a pozitív meggyőződések – a biztonságérzet vagy az a hit, hogy a dolgok jóra fordulnak, segíteni fognak  abban, hogy szervezeted fenntartsa és helyreállítsa magát. Meditációval csökken a stresszhormonok, például a mellékvesék által kibocsátott kortizol szintje és a betegségek iránti érzékenységed azáltal, hogy mérséklődik a szimpatikus idegrendszered aktivitása. 

Egyedül csak rajtad múlik

Jó ha tudod: mindaz, ami  veled történik egyedül magadnak köszönheted, ezáltal pedig csakis TE vagy az, aki ezen változtathat. A  saját  szereped a gyógyulási folyamatban létfontosságú, egyedül tőled függ az öngyógyítás sikere. Tégy meg mindent érte – meditálj rendszeresen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error: Content is protected !!

Iratkozz Fel Ingyenes Videós Kezdő Meditációs Hírlevelemre MOST!

Kezdd el az otthoni meditációs gyakorlást videóim segítségével még ma!

Összeállítottam neked, egy 15 videóból álló email sorozatot, melynek segítségével azonnal elkezdheted otthoni meditációs gyakorlásodat. Kérlek, írd be email címedet a lenti mezőbe és máris küldöm neked az első videómat. A hírlevélben küldött videókért NEM KELL fizetned. Köszönöm a bizalmadat. Az e-mail-címedet bizalmasan kezelem. Namaste, Mónika.

 

E-mail-cím: *

(e-mail-címedet bizalmasan kezelem)