Barion Pixel

A meditáció lehet a kulcs a sikerhez?

Mi a siker? Nehéz kérdés – mert nehéz pontosan megfogalmazni azt, ami mindenkinek mást és mást jelent… Mert van, aki pénzben, vagyonban méri a sikerességet, míg másoknak már az is sikernek számít, ha reggel képesek felkelni az ágyból (gondolj itt a súlyos betegség után lábadozókra). 

Azt, hogy NEKED mit jelent sikeresnek lenni – egyedül TE döntheted el! Azt, hogy mindezt miképp éred el számtalan tényező befolyásolja: a társadalmi-gazdasági körülményektől kezdve, a szülői – nagyszülői mintákon-, az  akaratlagos cselekvésen át, a védekező mentális tényzőkig bármi hatást gyakorolhat a sorsod alakulására. De ennek ellenére jó ha tudod:  az irányítás mégis a TE kezedben van! 

Sikeres ember az, aki eléri a céljait

A képesség, hogy sikeressé válj abban, amit csinálsz  nagymértékben függ a gondolkodásmódodtól,-  hiszen a gondolataid és az ezekhez kapcsolódó érzelmeid határozzák meg az életedet. Mert ahogy gondolkodsz és érzel egy-egy dolgokról, az lesz a valóságod. Amiben hiszel, az fog megvalósulni. A hitrendszered alapján fogod élni az életed, és ez alapján fogsz döntéseket hozni. Ezért a gondolataid tudatosságának fokozása és a gondolkodásod módosítása kulcsfontosságú tényező a sikeres gondolkodás elsajátításában – és a céljaid elérésében. 

A gondolkodásmód fejlesztése meditációval

Az éberség gyakorlása és a meditáció alapvető eszköz lehet  a gondolkodásmódod és az elvégzett tevékenységeid fejlesztéséhez. 

Kutatások szerint a meditáció azért előnyös, mert:

  • növeli a figyelmedet, 
  • szabályozza az érzelmeidet,
  • csökkenti a stresszt és a szorongást 

Ahhoz, hogy sikeres légy uralkodnod kell az elméd szétszórtságán – dekoncentráltságán, ezért figyelj a légzésedre, és fókuszálj az elmédre! A légzés irányítása nem véletlenül áll a meditációs gyakorlatok középpontjában – ugyanis, ha a légzésedre figyelsz képessé válsz arra, hogy “rendet rakj” az elmédben – és végre a céljaidra összpontosíthass.  

A meditáció segít abban, hogy elengedd azokat a tudatalatti hiedelmeidet, negatív gondolataidat  amelyek meggátolnak  abban, hogy magabiztosnak érezd magad, és megvalósítsd a céljaidat. 

Végezz megerősítő meditációt, amely során a negativ hiedelmek helyére pozitiv gondolatokat építesz –  gondolkodj el rajta, hogy mi az a vágyad, terved, álmod, amit meg akarsz testesíteni. Fogalmazd meg ezt a kívánságot egy világos, erőteljes, pozitív megerősítő mondatban, majd csukd be a szemed és csendben ismételd el magadnak a pozitív állítást több alkalommal. (Például: “A kihívásokat lehetőségnek tekintem.” “Megvan mindenem, ami a sikerhez kell.” “Én teremtem meg a valóságomat.”)

A sikeres gondolkodásmód erősítéséhez a meditáció és az éberség mellett a hála is hozzájárul. Légy hálás azért, amid van, ezzel megerősíted a pozitív gondolatokat az életedben. 

 

Éberségi meditációval szabadítsd meg a tested a stressztől

 

Az éberségi meditáció segít a fizikai testeddel való törődésben. Stressz esetén gyakran tudattalanul feszültséget érezhetsz a vállaidban, az állkapcsodban, az izmaidban vagy a hasadban. Az éberségi meditációs gyakorlat segítségével felismerheted a feszültség forrását és képes leszel tompítani és feloldani ezeket a blokkokat. Csukd be a szemed és a fejed tetejétől a talpad aljáig lassan figyeld meg, hogy hol érzel feszültséget, nehézséget, súlyokat. Ha azonosítod a feszültséget, könnyebb lesz elengedned – ráadásul az elmédben lévő stressz is megszűnik.

Az elméd meditációval történő áthangolása során olyan pozitiv tudattalan folyamatok indulnak el, amelyek hatására szinte “véletlenül” bekövetkezik az általad elvárt esemény – azaz a SIKER.

Sok sikert mindenkinek!

 

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .