A meditáció lehet a kulcs a sikerhez?

Mi a siker? Nehéz kérdés – mert nehéz pontosan megfogalmazni azt, ami mindenkinek mást és mást jelent… Mert van, aki pénzben, vagyonban méri a sikerességet, míg másoknak már az is sikernek számít, ha reggel képesek felkelni az ágyból (gondolj itt a súlyos betegség után lábadozókra). 

Azt, hogy NEKED mit jelent sikeresnek lenni – egyedül TE döntheted el! Azt, hogy mindezt miképp éred el számtalan tényező befolyásolja: a társadalmi-gazdasági körülményektől kezdve, a szülői – nagyszülői mintákon-, az  akaratlagos cselekvésen át, a védekező mentális tényzőkig bármi hatást gyakorolhat a sorsod alakulására. De ennek ellenére jó ha tudod:  az irányítás mégis a TE kezedben van! 

Sikeres ember az, aki eléri a céljait

A képesség, hogy sikeressé válj abban, amit csinálsz  nagymértékben függ a gondolkodásmódodtól,-  hiszen a gondolataid és az ezekhez kapcsolódó érzelmeid határozzák meg az életedet. Mert ahogy gondolkodsz és érzel egy-egy dolgokról, az lesz a valóságod. Amiben hiszel, az fog megvalósulni. A hitrendszered alapján fogod élni az életed, és ez alapján fogsz döntéseket hozni. Ezért a gondolataid tudatosságának fokozása és a gondolkodásod módosítása kulcsfontosságú tényező a sikeres gondolkodás elsajátításában – és a céljaid elérésében. 

A gondolkodásmód fejlesztése meditációval

Az éberség gyakorlása és a meditáció alapvető eszköz lehet  a gondolkodásmódod és az elvégzett tevékenységeid fejlesztéséhez. 

Kutatások szerint a meditáció azért előnyös, mert:

  • növeli a figyelmedet, 
  • szabályozza az érzelmeidet,
  • csökkenti a stresszt és a szorongást 

Ahhoz, hogy sikeres légy uralkodnod kell az elméd szétszórtságán – dekoncentráltságán, ezért figyelj a légzésedre, és fókuszálj az elmédre! A légzés irányítása nem véletlenül áll a meditációs gyakorlatok középpontjában – ugyanis, ha a légzésedre figyelsz képessé válsz arra, hogy “rendet rakj” az elmédben – és végre a céljaidra összpontosíthass.  

A meditáció segít abban, hogy elengedd azokat a tudatalatti hiedelmeidet, negatív gondolataidat  amelyek meggátolnak  abban, hogy magabiztosnak érezd magad, és megvalósítsd a céljaidat. 

Végezz megerősítő meditációt, amely során a negativ hiedelmek helyére pozitiv gondolatokat építesz –  gondolkodj el rajta, hogy mi az a vágyad, terved, álmod, amit meg akarsz testesíteni. Fogalmazd meg ezt a kívánságot egy világos, erőteljes, pozitív megerősítő mondatban, majd csukd be a szemed és csendben ismételd el magadnak a pozitív állítást több alkalommal. (Például: “A kihívásokat lehetőségnek tekintem.” “Megvan mindenem, ami a sikerhez kell.” “Én teremtem meg a valóságomat.”)

A sikeres gondolkodásmód erősítéséhez a meditáció és az éberség mellett a hála is hozzájárul. Légy hálás azért, amid van, ezzel megerősíted a pozitív gondolatokat az életedben. 

 

Éberségi meditációval szabadítsd meg a tested a stressztől

 

Az éberségi meditáció segít a fizikai testeddel való törődésben. Stressz esetén gyakran tudattalanul feszültséget érezhetsz a vállaidban, az állkapcsodban, az izmaidban vagy a hasadban. Az éberségi meditációs gyakorlat segítségével felismerheted a feszültség forrását és képes leszel tompítani és feloldani ezeket a blokkokat. Csukd be a szemed és a fejed tetejétől a talpad aljáig lassan figyeld meg, hogy hol érzel feszültséget, nehézséget, súlyokat. Ha azonosítod a feszültséget, könnyebb lesz elengedned – ráadásul az elmédben lévő stressz is megszűnik.

Az elméd meditációval történő áthangolása során olyan pozitiv tudattalan folyamatok indulnak el, amelyek hatására szinte “véletlenül” bekövetkezik az általad elvárt esemény – azaz a SIKER.

Sok sikert mindenkinek!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error: Content is protected !!

Iratkozz Fel Ingyenes Videós Kezdő Meditációs Hírlevelemre MOST!

Kezdd el az otthoni meditációs gyakorlást videóim segítségével még ma!

Összeállítottam neked, egy 15 videóból álló email sorozatot, melynek segítségével azonnal elkezdheted otthoni meditációs gyakorlásodat. Kérlek, írd be email címedet a lenti mezőbe és máris küldöm neked az első videómat. A hírlevélben küldött videókért NEM KELL fizetned. Köszönöm a bizalmadat. Az e-mail-címedet bizalmasan kezelem. Namaste, Mónika.

 

E-mail-cím: *

(e-mail-címedet bizalmasan kezelem)