Autoszuggesztió- hatására gyógyító erők szabadulhatnak fel bennünk

Az autoszuggesztió Émile Coué, francia gyógyszerész nevéhez fűződik és ő fejlesztette ki a 19. század végén. A módszer sikeresen szabadítja fel a test és a lélek tudat alatti gyógyító erőit, így segítve a betegségek gyógyítását. Coué módszere a meditáción alapszik. Van egy mondata – „Mindennap minden tekintetben jobban és jobban vagyok!” – amely rendkívül híressé tette a francia gyógyszerészt.

Autoszuggesztió- hatására gyógyító erők szabadulhatnak fel bennünk

Meglátása szerint ugyanis, ha folyamatosan ezt mondogatjuk magunknak, akkor egy bizonyos idő eltelte után kutya bajunk sem lesz. Gondoljunk csak bele, az orvos megállapít nálunk egy betegséget. Legyen ez például az irritábilisbél-szindróma. Hazatérve magunkba roskadunk, és napról-napra rosszabbul vagyunk, hiszen ezzel a diagnózissal kelünk és fekszünk minden egyes nap. Főleg ha még állandóan azt szuggeráljuk magunkba, hogy betegek vagyunk, akkor biztos, hogy a probléma megkeseríti az életünket. De ha állandóan azt mondogatjuk magunknak, hogy nincs semmi bajunk és nem is vagyunk betegek, akkor egy idő után úgy érezhetjük, hogy félig már meg is gyógyultunk.

Coué elhíresült mondatát ismételje el naponta 20-20 alkalommal, reggel és este. Ne hangosan és ne unalmasan mondogassa a mondatot egymás után, hanem lágyan, halkan és úgy, mintha csak egy kellemes varázsigét mormolna. Természetesen más mondatokat is lehet magunk elé suttogni, de nem mindegy, hogyan fogalmazzuk azt meg. Például, ha nem akar szomorú lenni, akkor ne azt mondja, hogy „nem vagyok szomorú”, hanem helyette azt, hogy „boldog vagyok”. A szuggesztió hatásos lehet akkor is, ha például éppen le akarunk szokni a dohányzásról. Ilyenkor a következőket mondhatja: „Le tudom tenni a cigarettát.” vagy „A dohányzást árt a szervezetemnek.”

Az autoszuggesztió javítja az általános közérzetet és az egészségi állapotot. Segít lecsökkenteni a fájdalmat, amelyet egyes testi és lelki betegségek okoznak. A tréninget lehet alkalmazni olyan embereken, akik túlságosan szorongók vagy valamilyen fóbiával küzdenek, de csökkenti az izomfeszültséget és egyes függőséget is képes eredményesen kezelni. Ez lehet például az alkoholfogyasztás vagy éppen a dohányzás. Egyes betegségeket – pszichoszomatikus betegségek, allergia, asztma – is sikeresen lehet a segítségével gyógyítani, de ehhez több időre is szükség lehet.

( forrás: https://gyogyszernelkul.com/autoszuggesztioval-gyogyito-erok-szabadulhatnak-fel-bennunk/ )

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .