Barion Pixel

Hogyan tölts minőségi időt magaddal

A folyamatos rohanás, a milliónyi program és megoldásra váró feladatok tengerében mindenki képes elveszni. Ami teljesen normális, hiszen mindenki szereti, ha zajlik körülötte az élet, vagyis  a legtöbben ezt gondolják.Vigyázz, mert ebbe előbb vagy utóbb belefáradsz Te is, előzd meg ezt és tölts magaddal több időt.

Pontosan mi is az énidő?

Sokaknak egyből a barátnős összefutós, kávézós programok jutnak eszükbe, amikor elmesélik egymásnak az őket ért sérelmeket, vagy rosszabb esetben az elmaradt feladatokat próbálják behozni. Takarítás, sütés-főzés, hogy majd akkor csak egyedül lesznek a gondolataikkal. De nem ilyenkor beszélünk valódi énidőről!

Ténylegesen valódi énidőt akkor tudsz tartani, amikor minőségi időt fordítasz magadra, amit azzal töltesz, ami számodra fontos és csak és kizárólag rólad szól, ami jót tesz a lelki békédnek, amitől feltudsz töltődni.

Ilyenkor érdemes befelé tekinteni és felmérni a saját igényeidet, hogy mi az, amire szükséged van, amit magadért, a fejlődésedért tenni tudsz.

Bátran legyél aktív vagy menj ki a természetbe és meditálj, de lehetsz kreatív is vagy akár gondold át mit szeretnél a jövőben erre remek tipp, ha elkezded összeírni egy füzetbe, csak hogy jobban rögzüljön és rosszabb napokon elő tudd venni, remek motivációt tud adni. 

A lényeg; a pihenés, a kikapcsolás a mindennapi rutinból és az, hogy olyan dologgal töltesd az idődet, ami jól esik.

Milyen hatásokkal kell szembenézned, ha nem szánsz elegendő időt magadra?

A munkahelyi stressz, túlhajszoltságnak, amit a mai Világ tálcán kínál mindenkinek folyamatosan csak fáradtabbá és kimerültebbé válhatsz amire idővel nem csak a teljesítményed, de az egészséged is megromolhat. 

Miért hasznos meditációval tölteni az énidődet?

  1. Segít lelassítani, ezáltal képes vagy meghallani a belső hangodat, amivel közelebb kerülhetsz a céljaid eléréséhez.
  2. Türelmesebbé, nyugodtabbá tesz. Sokkal elfogadóbb leszel önmagaddal és ezáltal a környezetteddel is.
  3. Pozitívabb és kiegyensúlyozottabb lehetsz. Kevésbé érezheted magadat egy érzelmi hullámvasútnak.
  4. Segít a stressz csökkentésében, feloldja benned azokat a bizonyos energiablokkokat, amik gátolhatják a belső békédet.
  5. A meditációnak köszönhetően feltöltődhetsz pozitív energiával ezáltal sokkal motiváltabbá és lendületesebbé válhatsz a mindennapjaidban.

Ne hitegesd magad azzal, hogy neked nem kell „énidőt” tartanod, nagyvalószínűséggel akkor van rá a legnagyobb szükséged!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .