Meditáció – a hosszú és boldog élet titka

Egy olyan világban élünk, ahol nap mint rengeteg információ és inger ér. A fiataloknak ez a világ természetes, de azok számára, aki a kilencvenes évek előtt vagy még korábban születtek, lehet hogy egy kicsit sok ez a mai világ, ahol a médiának és az internetnek központi szerep jut. Kétségtelen, hogy a mostani életstílusnak is megvannak a maga előnyei, de azért ennek a felgyorsult világnak a negatív hatásait és következményeit is érezheted.

A XXI. század embere állandóan nyüzsög, siet és kapkod. Soha semmire sincs ideje, ereje, energiája pedig végképp nincs, főleg a nap végére. Így sok embernek marad a mindennapi robot és egyáltalán nem tud időt szakítani saját magára. Pedig néha szükség lenne egy kicsit megállni, magasba fordulni és elmélkedni, hogy a lelked és a szellemed megnyugodjon és lecsillapodjon. Erre tökéletesen alkalmas a jóga és a meditáció.

A meditálás nem egyszerű dolog. A ma embere ugyanis állandóan agyal, terveket készít és a másnapot tervez, miközben elfelejt a mában, a jelenben élni, létezni. Márpedig a meditáció erre is ad lehetőséget. Amikor meditálsz, akkor ki kell törölnöd az elmédből, a szívedből, a lelkedből minden negatív dolgot és csak a szépre és jóra koncentrálhatsz.

A meditáció egy fantasztikus tevékenység és kezdetben kicsit félelmetes is, ahogyan mindennap szinte kibújsz a saját bőrödből és magadra öltöd a legjobb, a legbékésebb énedet. De megéri meditálni, mert pozitív változásokat fogsz megtapasztalni a saját életedben és sokkal jobban tudod majd kontrollálni a körülötted lévő világot, az embereket és természetesen saját magadat is.

Az elmélkedés azonban nem elég. Ahogy idősödnek az emberek – és talán egyre több rossz szokást vesznek fel –, ahogy egyre több inger éri őket, tele lesznek negatív energiával. Nos ettől a negatív energiától is segít a meditáció megszabadulni, habár ez közel sem olyan egyszerű.

Ha naponta legalább fél órát rááldozol erre a tevékenységre, hamarosan minden negatív érzés és gondolat kitörlődik a bensődből és a helyét a pozitív életérzés és a nyugalom fogja átvenni.

De nemcsak ebben segít a meditáció, hanem sokkal jobban tudsz a napi feladataidra is koncentrálni, és akár az élet minden területén sikeressé válhatsz, hiszen teljesen más szemmel tekintesz a világ dolgaira, és a nehézségekkel, illetve a problémákkal is sokkal könnyebben küzdesz majd meg. Jobban kézben tudod tartani a dolgaidat és sokkal felelősségteljesebben is fogsz gondolkodni.

Aki szeret meditálni, előbb-utóbb felhagy a káros szenvedélyével, a rossz szokásaival és úgymond egy jobb útra terelődik. Ha valakinek egészséges a teste, akkor a szelleme és a lelke is azzá válik. Így bátran kijelenthetem, hogy a meditáció az életünket is meghosszabbítja és boldogabbá varázsolja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error: Content is protected !!

Iratkozz Fel Ingyenes Videós Kezdő Meditációs Hírlevelemre MOST!

Kezdd el az otthoni meditációs gyakorlást videóim segítségével még ma!

Összeállítottam neked, egy 15 videóból álló email sorozatot, melynek segítségével azonnal elkezdheted otthoni meditációs gyakorlásodat. Kérlek, írd be email címedet a lenti mezőbe és máris küldöm neked az első videómat. A hírlevélben küldött videókért NEM KELL fizetned. Köszönöm a bizalmadat. Az e-mail-címedet bizalmasan kezelem. Namaste, Mónika.

 

E-mail-cím: *

(e-mail-címedet bizalmasan kezelem)