Barion Pixel

Meditáció – a hosszú és boldog élet titka

Egy olyan világban élünk, ahol nap mint rengeteg információ és inger ér. A fiataloknak ez a világ természetes, de azok számára, aki a kilencvenes évek előtt vagy még korábban születtek, lehet hogy egy kicsit sok ez a mai világ, ahol a médiának és az internetnek központi szerep jut. Kétségtelen, hogy a mostani életstílusnak is megvannak a maga előnyei, de azért ennek a felgyorsult világnak a negatív hatásait és következményeit is érezheted.

A XXI. század embere állandóan nyüzsög, siet és kapkod. Soha semmire sincs ideje, ereje, energiája pedig végképp nincs, főleg a nap végére. Így sok embernek marad a mindennapi robot és egyáltalán nem tud időt szakítani saját magára. Pedig néha szükség lenne egy kicsit megállni, magasba fordulni és elmélkedni, hogy a lelked és a szellemed megnyugodjon és lecsillapodjon. Erre tökéletesen alkalmas a jóga és a meditáció.

A meditálás nem egyszerű dolog. A ma embere ugyanis állandóan agyal, terveket készít és a másnapot tervez, miközben elfelejt a mában, a jelenben élni, létezni. Márpedig a meditáció erre is ad lehetőséget. Amikor meditálsz, akkor ki kell törölnöd az elmédből, a szívedből, a lelkedből minden negatív dolgot és csak a szépre és jóra koncentrálhatsz.

A meditáció egy fantasztikus tevékenység és kezdetben kicsit félelmetes is, ahogyan mindennap szinte kibújsz a saját bőrödből és magadra öltöd a legjobb, a legbékésebb énedet. De megéri meditálni, mert pozitív változásokat fogsz megtapasztalni a saját életedben és sokkal jobban tudod majd kontrollálni a körülötted lévő világot, az embereket és természetesen saját magadat is.

Az elmélkedés azonban nem elég. Ahogy idősödnek az emberek – és talán egyre több rossz szokást vesznek fel –, ahogy egyre több inger éri őket, tele lesznek negatív energiával. Nos ettől a negatív energiától is segít a meditáció megszabadulni, habár ez közel sem olyan egyszerű.

Ha naponta legalább fél órát rááldozol erre a tevékenységre, hamarosan minden negatív érzés és gondolat kitörlődik a bensődből és a helyét a pozitív életérzés és a nyugalom fogja átvenni.

De nemcsak ebben segít a meditáció, hanem sokkal jobban tudsz a napi feladataidra is koncentrálni, és akár az élet minden területén sikeressé válhatsz, hiszen teljesen más szemmel tekintesz a világ dolgaira, és a nehézségekkel, illetve a problémákkal is sokkal könnyebben küzdesz majd meg. Jobban kézben tudod tartani a dolgaidat és sokkal felelősségteljesebben is fogsz gondolkodni.

Aki szeret meditálni, előbb-utóbb felhagy a káros szenvedélyével, a rossz szokásaival és úgymond egy jobb útra terelődik. Ha valakinek egészséges a teste, akkor a szelleme és a lelke is azzá válik. Így bátran kijelenthetem, hogy a meditáció az életünket is meghosszabbítja és boldogabbá varázsolja.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .