Barion Pixel

12 tipp hogyan és miért tanulj meg pozitívan gondolkodni

Te sem pesszimistának  születtél- szerencsére csaknem “tiszta lappal” indultál  – hiszen a személyiséged fele nem örökletes, hanem a saját tapasztalataid alapján iródik. Hogy miként – az csak tőled függ és a szemléletmódodon áll.  Ha optimista vagy és  pozitívan gondolkodsz olyan működésmódot alkalmazhatsz, amelynek a tartópillérét a saját erődben vetett hit alkotja. Nem, ez nem azt jelenti, hogy nem lesznek kudarcaid, mert lesznek – de hinni fogsz abban, hogy képes leszel megbirkózni bármilyen nehézséggel, és a lehetőségeidhez mérten a legtöbbet hozod majd ki belőle.

Akkor miért vagy mindig negatív?  

Sokféle oka lehet. A pesszimizmusod  oka visszavezethető a gyermekkorodig: a szüleid, tanáraid látásmódjára, kritikáira, az ezzel kapcsolatban átélt tapasztalataidra.

Pesszimista vagy akkor, ha 

  • a saját gondolataidat összekevered egy ténnyel – attól, hogy valamiről azt hiszed, hogy igaz – még nem biztos, hogy tényleg az
  • túlságosan hamar vonod le a következtetéseket – anélkül, hogy minden körülményt megvizsgáltál volna
  • eltorzítod a valóságot – mindent feketében vagy fehérben látsz
  • csak a gyengeségeidre koncentrálsz
  • mindig a hibákat keresed, tökéletességre vágysz
  • túlértékeled a történések súlyát
  • úgy érzed, hogy semmin sem tudsz változtatni
  • negativ jóslatokba bocsátkozol

A negatív gondolataid sajnos jelentős hatással lesznek az önfejlesztésedre, hiszen a gondolkodásmódod határozza meg a boldogságod szintjét is. Kutatások szerint a napi közel 60.000 gondolatból, ami az elmédben cikázik  80% negatív. Nehéz pozitívan gondolkodni, mert nem szoktál hozzá: a rosszat, a félelmetest észreveszed, és arra koncentrálsz, amit el akarsz kerülni.Tudatalatti szinten  az esetek 90%-ában mindig a legrosszabb lehetőségekkel számolsz,   idővel hiedelmeket kialakítva.

Pedig az elméd zseniálisan “átkódolható”!

Az elméd folyamatosan narrálja, értelmezi a világot és saját magát.Olyan ez, mint egy  belső párbeszéd, vagy egy folyamatos belső monológ. Amire folyamatosan gondolsz, megjelenitesz, vagy kimondasz – azaz  amit beprogramozol – azt fogja az elméd végrehajtani. Ha mindig a hiányra gondolsz, vagy panaszkodsz a sikertelenség miatt- akkor az elméd erre fókuszál – és parancsként ezt hajtja végre. Viszont ha úgy döntesz, hogy meg akarod változtatni a negativ hozzáállásodat, és le akarsz számolni az ennek  következtében kialakult pesszimizmussal, ami az életed minden területén uralkodik, akkor jó ha tudod, hogy a POZITÍV GONDOLKODÁS TANULHATÓ!

 

Miért tanulj meg pozitívan gondolkodni?

A válasz egyszerű: mert boldogabb lesz tőle az életed. Kiegyensúlyozottá, derűsebbé válsz, könnyebben megbirkózol a stresszes mindennapok kihívásaival. Tisztában leszel az erősségeiddel, és elfogadod a gyengeségeidet.Egészséget, vidámságot, jólétet, boldogságot, és békét teremtesz a saját, és a környezetedben élők életébe.A pozitív gondolkodás, a meditáció és a relaxáció segítenek abban, hogy agysejtjeid frissek, fiatalosak és terhelhetők maradjanak, és megtalálhasd a lelki békét, és a boldogságot.

 

12 tipp hogyan tanulj meg pozitívan gondolkodni

    1. Ismerd fel, és ismerd be, hogy vannak problémáid! Problémák, hibák, amelyeken csak akkor tudsz változtatni, ha szembenézel velük, és elhatározod, hogy felhagysz a negativizmussal!
    2. Válj tudatosabbá!  Válj önmagad megfigyelőjévé. Milyen gondolataid, érzéseid, reakcióid vannak  egyes helyzetekben – és cselekedj másképp mint eddig. A tudatosság javításának legjobb módszere a jóga és a meditáció rendszeres gyakorlása.
    3. Legyenek céljaid! – Nem engedheted, hogy az életed megrekedjen, és depresszióba zuhanj. Az új   célok sokkal pozitívabb hozzáállást eredményeznek –  a mindennapi sikerek pedig önbizalmat adnak. 
    4. Értékeld és segítsd a barátaidat! –  Értékeld azokat az  embereket, akik kitartanak melletted, és töltsön el örömmel hogy Te is a segítségükre lehetsz.
    5. Tudd: minden fejben dől el – Ami az elmédben zajlik, az határozza meg a  tetteidet és döntéseidet, legyenek azok pozitívak, vagy negatívak. Ha mindig csak negatívan gondolkodsz, akkor negatív személlyé is válsz.
    6. Kerüld a negatív embereket! – Egy negatív embernél csak két negatív ember lehet rosszabb – hiszen erősítik egymás pesszimizmusát. Ha pozitivabbá akarsz válni, akkor tartsd távol magad tőlük.
    7. Találj egy pozitív mottót! – ezt a pozitív gondolatot egy cetlire felírva néha elolvashatod – és erőt meríthetsz belőle azokban a gyengébb pillanatokban, amikor újra a pesszimizmus akar felülkerekedni benned.
    8. Fókuszálj a vágyaidra, álmaidra, és arra, hogy a megváltoztatott gondolkodásmódod el fog vezetni hozzájuk.
    9. Képzeletben hozd létre a saját világodat! Ha több sikert szeretnél – fókuszálj minden téren azokra a dolgokra, melyben már sikeres vagy! Ha több szeretetre vágysz, fókuszálj azokra az emberekre, akik most is szeretnek és a szeretetre, amelyet másoknak TE  tudsz adni!
    10. Képzeld el, hogy máris egy pozitív ember  – és viselkedj is igy.
    11. Segíts másokon! – Látva, hogy másoknak lényegesen nehezebb a sorsa rávilágít arra, hogy Te a szerencsésebbek közé tartozol, és értékelni kell azt, amid van.  Ráadásul az önzetlenség miatt jobban érzed majd magad a bőrödben.
    12. Írd át a negatív gondolataidat valami pozitívval! Minden szituációnak lásd az előnyös oldalát. Bármi is történik neked kell eldöntened, hogy a jóra vagy a rosszra koncentrálsz!

 

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .