Barion Pixel

13+1 OK MIÉRT TÖLTSD AZ ÉN-IDŐDET MEDITÁCIÓVAL

Rohanás, munka, bevásárlás, család, háztartás, gyerekek, barátok, elvárások, ezernyi program és feladat… Dehát ez jó, szereted ha minden pörög körülötted! – gondolod most. De hol vagy TE a képletben? Mikor és hogyan töltődsz fel? Mert menet közben lehetetlen, és hosszú távon ezerrel égni sem lehet. Előbb vagy utóbb belefáradsz Te is… Szükséged van “én időre”.

Mi az énidő? Nem, nem az amikor összefutsz a barátnőddel és egy kávé mellett üldögélve hagyod, hogy az rád zúdítsa élete minden búját- bánatát, és nem is az, amikor az időhiány miatt elmaradt feladataidat próbálod elvégezni…

A valódi énidő az a minőségi, önmagadra fordított idő, amit azzal töltesz, ami a számodra fontos, és kizárólag csak rólad szól. Befelé fordulsz, megpróbálod felmérni a saját igényeidet, és megadod magadnak azokat a dolgokat, amelyek igazán feltöltenek. Mi mindent tehetsz? Lehetsz aktív, de lehetsz passzív is: menj el sétálni, ülj be egy kád illatos fürdővízbe, nézz meg egy jó filmet, vagy csak ülj le a kanapéra és ne foglalkozz semmivel csak a lelkeddel. A lényeg: a pihenés, az ellazulás – a kilépés a mindennapok megszokott, de mégis idegőrlő rohanásából.
Mi történik, ha nem szánsz elegendő időt magadra? A stressz és s túlhajszoltság miatt egyre kimerültebb, fáradtabb, ingerültebb és dekoncentráltabb leszel – romlik a teljesítményed – hosszabb távon pedig meg is betegedhetsz miatta.

13+1 ok miért töltsd az énidődet meditációval

  • A meditáció segít az önmegvalósításban és önmagad megértésében – lelassít, és ebben a belső csendben végre meghallhatod a belső hangodat, és közelebb kerülhetsz a valós céljaidhoz.Újra találhatsz magadnak kihívásokat, motivációt.
  • Hagyhatod áramlani hangulataidat, gondolataidat, benyomásaidat, ötleteidet. Nem kényszerítesz magadra szabályokat, lazítasz, és élvezed a lehetőséget, hogy Te vagy a középpontban, és csak magadra figyelsz.
  • Türelmesebb – elfogadóbb leszel, az elvárásaid is normalizálódnak önmagaddal és környezeteddel szemben. Könnyebben kezeled a problémákat.
  • Pozitívabb lesz a hangulatod – csökken az érzelmeid hullámzása
  • Megérted, megérzed, hogy értékes vagy: értékes az életed, a tehetséged, az energiád, az időd.
  • Megérted, hogy ki vagy, mit szeretnél – mi az amit fontosnak és értékesnek tartasz az életedben, a környezetedben.
  • Sikerül legyőzni a negatív gondolataidat, téveszméidet, hiedelmeidet -mivel a meditáció tudatos erőfeszítést követel – hiszen az elmédet nyugodttá és csendessé kell tenni – nincs időd és alkalmad arra hogy a zavaró negatív gondolatokkal foglalkozz.
  • A meditáció segít a test, a lélek, a szellem egyensúlyának megteremtésében – ehhez pedig nélkülözhetetlen a pihenés, az egyedüllét és a csend.
  • Segít megküzdeni a stressz okozta feszültséggel – feloldja az energia-blokkokat, belső békét teremt.
  • A meditáció teljes ellazulást és nyugalmat eredményez – segítve ezzel a szervezeted, a sejtjeid, az idegrendszered regenerálódását.
  • Olyan új energiákkal töltődsz fel, amelyeknek köszönhetően nagyobb lendülettel vetheted majd bele magad feladataidba,
  • Fejlődik az önfegyelmed – a meditáció során koncentrálnod kell – így megtanulod kordában tartani az érzelmeidet, az indulataidat, a gondolataidat.
  • A meditáció megnyugtatja a folyamatosan cikázó gondolatokat, mintegy rendet rakva közöttük.
  • Végre meglátod az az élet apró örömeit! – a meditáció “itt és most” elvével segíteni fog abban, hogy az egyszerű, kis dolgoknak is örülni tudj, hogy minden nap képes legyél valami újat megtanulni
    +1. ok : Megteremti a belső békédet – azt a harmóniát, ami emlékeztet, hogy ki is vagy valójában, és ami által minőségibb életet élhetsz

Jó ha tudod, hogy amikor egyfolytában azt mondogatod : “Nekem nincs szükségem én- időre !” – akkor van a legnagyobb szükséged rá. Ez a békés, a világ zaját kizáró időszak ugyanis csodákra képes – ne foszd meg magad tőle.

1 thought on “13+1 OK MIÉRT TÖLTSD AZ ÉN-IDŐDET MEDITÁCIÓVAL”

  1. Czerpán Béláné

    Köszönöm Mónika ezeket a hasznos írásokat!. Többszöri elolvasása is segít és megerősit abban,hogy a jóga és meditáció minőségi változást hoz életünkben.Mindkét kezdő tanfolyam oktató anyaga számomra nagyon jó, érthető.Teendőm,hogy elinduljak a megtapasztalás útján is.🙂
    Szeretettel: Marika.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .