Barion Pixel

A test gyógyítása hangterápiával

A hang gyógyító erejét már évezredekkel korábban is használták a test és az elme gyógyítására. Gondoljunk csak a kántáló mantrákra, a ritmusos dobolásra vagy a dörmögésszerű éneklésre. Ezek másként jelennek meg a különböző kultúrákban, de egy azonos van bennük. Többnyire azért alkalmaztak „hangterápiát”, hogy gyógyítsanak, hogy elűzzék a testet megszálló betegségeket, az elmét megbénító gondolatokat.

A test gyógyítása hangterápiával

Őseink nagyon jól tudták, hogy milyen meditációs eszközökhöz forduljanak annak érdekében, hogy a testükben felszabaduljanak a természetes gyógyító erők. Akár szorongástól, akár krónikus fájdalomtól vagy egyéb rendellenességtől szenvedtek, biztos lehettek benne, hogy a hangterápia hatékonyan segíthet kezelni ezt az állapotot.

A hang megváltoztathatja az agyhullámainkat, hogy lépést tartsanak a külső ritmusokkal. A hangterápia hanghullámai segíthetnek eljutni egy meditatív, alvó állapotba.

Az agyi tevékenység hangterápiával történő összehangolása számos egészségügyi problémát enyhíthet. A hangterápia kiegyensúlyozza a jobb és a bal agyi félteke frekvenciáit, ami csökkentheti a vérnyomást és megszüntetheti a migrén kellemetlen tüneteit.

A legtöbb embernek viszonylag kiegyensúlyozott elektromos aktivitása van a jobb és a bal oldala között. Az egyensúlytalanság, vagy amikor az egyik oldal a dominánsabb vagy aktívabb, a krónikus stressz hatásával összefüggő autonóm diszregulációt tükröz, amelyről úgy gondolják, hogy szerepet játszik a magas vérnyomásban, a migrénben, az álmatlanságban, a depresszióban vagy éppen a hőhullámok megjelenésében.

A hangterápiát sokféle betegség kezelésében alkalmazzák. Ilyen például a depresszió, a szorongásos zavarok, a poszttraumás stressz-zavar, az autizmus, a tanulási nehézségek, a viselkedési és a pszichiátriai betegségek. A hangterápia előnyei közé tartozik a stressz és a hangulati zavarok csökkentése, a vérnyomás és a koleszterinszint csökkentése, a fájdalom kezelése, a stroke és a szívroham kockázatainak minimalizálása, illetve az alvás minőségének javítása.

A hanggal történő gyógyítás a hang különböző aspektusait használja az érzelmi és fizikai jólét javítására. A terápia során a terapeuta megkérheti Önt arra, hogy üljön vagy feküdjön, hogy részt vegyen az éneklésben, a mozgásban, vagy hogy használjon Ön is valamilyen hangszert, de csendre, nyugalomra is intheti a terápiát vezető személy.

( forrás: https://gyogyszernelkul.com/a-test-gyogyitasa-hangterapiaval/ )

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .