Hogy tudod legyőzni a kifogásaidat a meditáció segítségével?

Te ott tartasz, ahol mindig is tartani szerettél volna? Az álmaidat éled, vagy csak álmodozol arról, hogy milyen jó lenne másképp élni? “Nincs rá időm.” “ Nincs rá pénzem!””Nem lennék rá alkalmas.” – a Te szádból hányszor hangzanak el ezek a mondatok? Minél többször, annál rosszabb: mert kifogásokat gyártasz annak érdekében, hogy ne kelljen kilépned a komfortzónádból. A kreativitásod már-már határtalan – szemrebbenés nélkül magyarázod meg másoknak, magadnak mit miért nem teszel meg. Pedig ha nem teszel semmit-  nem is fog változni semmi sem.

A leggyakoribb kifogások

  • Én ilyen vagyok, nem tudok megváltozni… – ez az eleve elrendeltség kitűnő kibúvót jelent minden helyzetben. Egy cáfolhatatlan érv, amivel nehéz vitába szállni. De hiába vagy öntudatos, ha eközben megállsz a fejlődésben – sőt mi több, még elindulsz lefelé a lejtőn. 
  • Nem is olyan jó az ötletem… – honnan tudhatod, ha meg sem próbálod megvalósítani? Fogj hozzá, csináld szívből, higgy a sikerben, légy kitartó, vidd véghez, és tanulj folyamatosan. 
  • Nem is tudom hogyan kezdjek hozzá… – tervezéssel. A végcél meghatározása után bontsd apró lépésekre a teendőket, majd valósitsd meg őket sorban. Ne keress kibúvókat – csak időt és önbizalmat veszítesz vele.
  • Mit fognak szólni mások, mit gondolnak rólam… – a megfelelési kényszer sokszor elbizonytalanitott már, most ne hagyd, hogy átvegye az irányítást. Nem kell mindenkinek megfelelned –  ha valaki elvárja Tőled, hogy feladd az álmaidat, akkor az az ember valójában nem Téged szeret, hanem azt, akivé formálni akar. 
  • Úgyis lebeszélnek erről az ötletemről is… – már ha hagyod. Az elsöprő lelkesedésedet nem biztos, hogy jókor időzíted azoknál, akiknek a véleményére számítasz – egy bosszúságokkal teli fárasztó nap után nem feltétlenül fognak úgy lelkesedni ők is mint te. Várd ki a legalkalmasabb pillanatot – kivel, mikor osztod meg a terveidet.
  • Nincs hozzá önbizalmam! – De van! Méghozzá akkor, amikor kitaláltad – ne hagyd elillani a lelkesedést, vágj bele azonnal!
  • Nincs rá időm! – az időddel Te gazdálkodsz, és arra szánod, amire szeretnéd. Lehetsz elfoglalt, listázhatod is a teendőidet – de ez nem jelenti azt, hogy hatékony is vagy az elvégzésükben. Nem elég tudni mit kellene csinálnod – el is kell végezni azokat.
  • Úgysincs rá pénzem… – és nem is lesz, ha már a legelején feladod. Tervezz, tanulj, figyelj -és kezd kicsiben.
  • Nem is akarom már igazán… – persze hogy nem. Mert elfogyott a lelkesedés, az energia, a magadba vetett hit. Csak a kudarc keserű szájíze maradt. Ezt a terhet egész életedben cipelni fogod. Meg sem próbáltad – csak beletörődtél. 
  • Erre én alkalmatlan vagyok… – igen, valóban az vagy. Mert ezt hitetted el magaddal. Tanult tehetetlenség – mert nem ilyennek születtél, csak így tanultál meg élni. Igen. Most úgy érzed lent vagy – ami nem baj, mindaddig amig nem akarsz ott is maradni. Állj fel, és indulj el! Próbálkozz mindaddig amig nem sikerül.
  • Még túl korai… – vársz a legmegfelelőbb alkalomra – egy egész életen át, mert a legmegfelelőbb pillanat nem létezik. Halogatással nem haladsz a céljaid felé – egyre csak távolodsz tőlük.
  • Már túl késő, túl öreg, túl gyenge vagyok ehhez – nos, attól függ, hogy mihez. Ha az álmaid lehetősége kopogtat csak rajtad múlik hajlandó vagy e élni vele.
  • Félek a kudarctól – mi lesz, ha nem sikerül?  – Mi lenne? Valódi, jeletős, tartós sikert szinte mindig csak kudarcokon keresztül tudsz átélni. Ne félj a kudarctól! Bukj el, aztán állj fel, és haladj tovább!
  • Már annyiszor próbáltam… – sebaj-legalább tanultál belőle
  • Túl sok időbe telik… – persze. De miért is nem érsz rá? Az idő eltelik így is- úgy is: csak az nem mindegy hogyan? Keseregve, panaszkodva, elégedetlenkedve – vagy hatékonyan cselekedve, sikereket elérve, mozgalmasan. A választás a tied.

A kifogások legyőzése meditációval

A fentiek csak kiragadott példák a megszámlálhatatlanul “gyártott” kifogások közül. Egy közös van bennük: meggátolnak a fejlődésben, a változásban. Ahhoz, hogy végre a tettek mezejére lépve megvalósíthatsd a céljaidat – le kell győznöd őket. Ebben segíthet a meditáció.

Hogy tudod legyőzni a kifogásaidat a meditáció segítségével?

A rendszeres meditáció segítségével:

 1. jobban megismerheted önmagad – a vágyaidat, gondolataidat, érzéseidet, – azt, hogy mik azok a jellemzők amelyeken változtatni szeretnél
 2. nő a döntéshozatali képességed
 3. ráébredsz az “itt és most” fontosságára
 4. az általad kitűzött célnak megfelelően, át tudod alakítani a hozzáállásodat 
 5. el tudod érni azt a belső nyugalmat, amelyre a napi feladatok elvégzéséhez szükség van
 6. le tudod győzni a hátráltató negativ berögződéseket
 7. képessé válsz a benned lévő rejtett energiák, képességek felszínre hozására 
 8. a fókuszálás – azaz, hogy éppen mire figyelsz  – célzottá válik, éberebbé tesz
 9. stabilizálódik a hangulatod, kontrolláltabbá válnak az érzelmeid
 10. csökkentheted a stressz szinted azáltal, hogy megszabadítod az elméd a “toxikus gondolatoktól”, amelyek szorongást és félelmet keltettek benned

Mostmár tényleg nincs kifogás – vágj bele, és légy boldog!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error: Content is protected !!

Iratkozz Fel Ingyenes Videós Kezdő Meditációs Hírlevelemre MOST!

Kezdd el az otthoni meditációs gyakorlást videóim segítségével még ma!

Összeállítottam neked, egy 15 videóból álló email sorozatot, melynek segítségével azonnal elkezdheted otthoni meditációs gyakorlásodat. Kérlek, írd be email címedet a lenti mezőbe és máris küldöm neked az első videómat. A hírlevélben küldött videókért NEM KELL fizetned. Köszönöm a bizalmadat. Az e-mail-címedet bizalmasan kezelem. Namaste, Mónika.

 

E-mail-cím: *

(e-mail-címedet bizalmasan kezelem)