Barion Pixel

Hogyan javíthatsz párkapcsolatodon a meditáció segítségével?

Biztosan Te is mindig boldog-kiegyensúlyozott párkapcsolatra vágytál: egy társra, akivel minden érzésedet, gondolatodat, gondodat megoszthatod, akivel szavak nélkül is megértitek egymást, akire mindig mindenben számíthatsz… Jó esetben sikerült is megtalálnod ezt az embert, és most boldog vagy, rosszabb esetben fulladozol egy kiürült szeretet nélküli kapcsolatban,  a legrosszabb esetben pedig kudarcot vallva szakításra kerül a sor. Már, ha hagyod, hogy így legyen…

Javítsd meg, ami elromlott.

Bár napjainkban divattá vált mindent “eldobhatónak” , “pótolhatónak”, “helyettesithetőnek” titulálni, de az érzéseiddel, érzelmeiddel , kapcsolataiddal nem teheted ezt. Szerelembe esned egy pillanat műve volt, de a kemény munka az együttéléssel, a szimpla hétköznapi problémák megjelenésével kezdődik. Ha nem akarsz idő előtt csalódott, kiábrándult lenni, és  növelni a válási- szakitási  statisztikákat, és kellően elszánt vagy ahhoz, hogy a szerelmeteket igenis fenntartsd,és a kapcsolatotokat megmentsd, akkor a meditáció nagy segítségedre/segitségetekre lesz ebben!

Miért a meditáció?

  • segít megismerni önmagad – általa tisztába kerülsz a természeteddel, az életfeladataiddal, értékrendeddel.  Megismered a saját mentális folyamataidat, ezen keresztül alakítani tudsz a személyiségeden. A meditációban az állandó belső megfigyelés által egyre mélyebb lelki jelenségek és funkciók tudatosulnak benned –  ez az önmegismerés ösvénye, melynek célja a mentális folyamatok, gondolatok egyre finomabb észlelése és a jelen pillanatra való fókuszálás.
  • megtanít miként kell fontossági sorrendet felállitani az életedben – mi az, ami fontos, és mi az, ami lényegtelen
  • segíti a nehézségekkel szembeni ellenállóképességed fejlesztésében, és megerősítésében – azaz a problémát sokkal inkább lehetőségnek tartod majd, semmint gondnak
  •  növeli az önbizalmadat
  •  javítja az életminőségedet
  • csökkenti a stresszt – azt a stresszt, amit sokszor haza is viszel magaddal.  A stressz eredményeképpen rossz a hangulatod, kevesebb figyelmet szentelsz a párodnak – kritikusabbá válva mindenben a hibát keresed. A meditáció segít abban, hogy pozitív perspektívából szemléld az életed eseményeit és  az érzelmeidet hatékonyabban tudd  szabályozni. Meditálva eltávolodsz az aktuális helyzettől, az elméd megnyugszik, csak az “itt és most” számít.  Ráébreszt, hogy hálásnak kell lenned mindazért, amid van. A hála hosszú távon támogatni fogja  a kapcsolatotokat, mivel emlékeztet arra, hogy ne vedd egyértelműnek azt, amid van – így a szerelmeteket sem.
  • segít áthelyezni a fókuszt: ha eddig egyértelműnek tekintetted, hogy a partnered veled van, akkor hajlamosabb voltál a hiányosságaira, hibáira fókuszálni, míg ha hálát gyakorolsz, akkor elégedettebbé válsz vele  a kapcsolatban – számtalan meddő vitát elkerülve ezzel
  • segít abban, hogy pozitív és boldog légy- a vágyott boldogság elérése csak haszonnal járhat a számodra : általa fókuszáltabb, produktívabb, és kreatívabb leszel, képessé válsz új szemszögből szemlélni a dolgokat, így új megoldásokat találni egy-egy problémára. A pozitív érzések pedig segítenek a másokhoz való kapcsolódásban is, mivel nyitottabbá és megközelíthetővé válsz általuk.
  • segit leszámolnod a negativ gondolataiddal – ellenkező esetben a negatív gondolataid sajnos jelentős hatással lesznek az önfejlesztésedre, hiszen a gondolkodásmódod határozza meg a boldogságod szintjét is.
  • erősíti a kapcsolódási vágyadat, mivel segít, hogy empatikusabbá válj. Rászoktat arra, hogy szeretetteljesebben és könyörületesebben viszonyulj a körülötted lévőkhöz. Ha empatikusabb  leszel, akkor  csökken a szorongásod és a depressziód,nő a boldogságérzeted, javulnak a kapcsolataid
  • segít felismerned, hogy az igazi szeretet feltétel nélküli és fenntartások nélkül képes adni
  • tudatosabbá tesz –  önmagad megfigyelőjévé válva  szabályozhatod a gondolataidat, érzéseidet, reakcióidat. 

Boldog-kiegyensúlyozott párkapcsolatra vágysz? Meditáljatok együtt az elérése érdekében!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .