Barion Pixel

Miért félsz a változástól? Küzdd le a félelmeidet meditáció segítségével!

Most őszintén: Te félsz a változásoktól? Valószínüleg ugyanúgy, mint bárki más… Hiszen Te sem szereted otthagyni a jól bejáratott komfortzónád biztonságát, és szembesülni az ismeretlennel együtt járó belső feszültséggel, és félelemmel. Pedig a mai rohanó világban csak egyetlen dolog, ami állandó: maga a változás. És ez jó!

Miért jó Neked, ha változni, változtatni kell?

Ahhoz, hogy boldog lehess együtt kell haladnod a világgal – sőt a változások élére kell állnod, ahelyett, hogy csak sodródsz az árral. Ez visz majd előre, ez segít kilépni a napi rutin monotonitásából, ez tesz magabiztossá, ez növeli majd az önértékelésed, ez lesz lényegében a túlélésed mozgatórugója.

Változás – szorongás

Ne aggódj: minden változás szorongással jár – az új kihívások, az ismeretlentől való félelem, a fájdalmas érzés, hogy elveszítesz valami régit – olyan belső feszültség forrása lehet, ami megtorpanásra (sőt – akár visszafordulásra) késztet majd. 

Már ha hagyod – mert ez a bénító szorongás rögvest elillan, amikor az új helyzetbe csöppenve azzal kell majd törődni, hogy mi történik veled. És ez jó – jó mert, csak igy, a változás által tudsz majd fejlődni – az egy helyben toporgás helyett. Időről-időre tovább kell lépned – és le kell küzdened a vélt, vagy valós félelmeidet.

A félelem leküzdése meditációval 

Mikor volt időd mostanság megállni, és az érzéseiddel foglalkozni,-  emlékeket, élményeket felidézni, értékelni? A külső történések vadul zakatolnak az életedben, és sokkal hangosabbak, mint az a belső hang, amely arra figyelmeztet, hogy lassíts egy kicsit. Neked is hiányzik az életedből a csend, azok a pillanatok, amikor befelé figyelsz. “Nincs időm- majd később!” – legyintessz most is. Mikor? -kérdem én? Amikor már a szorongásod olyan méreteket ölt, hogy annak testi-lelki tünetei gyötörnek? Ne várd ezt meg – előzd meg a bajt !

Győzd le a félelmeidet jógával, és meditációval!

A félelmed kétfajta lehet: helyénvaló és képzelt. 

A helyénvaló félelem egészséges és szükséges a fejlődésedhez. Az élet fenntartását szolgálja. Hatása pozitív, előremutató.

A képzelet komoly pusztításra képes – ennek ellenére minden embernek vannak képzelt félelmei – igy Neked is: félsz a betegségtől, az öregségtől és a haláltól, a szegénységtől –  magától a változástól, az egyedülléttől. A félelem az ellenséged – mert megzavarja belső békédet, elszívja az életerődet, cselekvésképtelenné tesz, megbetegít.

A jóga, és a meditáció lehetőséget teremt arra, hogy kapcsolatot teremts a saját, belső világoddal – segít felismerned azokat az érzelmi élményeket, amelyek gátolnak a minőségi változásban. Életed nehéz tapasztalatai ott vannak veled mindig, akár tudomást akarsz venni róluk, akár nem. Viszont a maguk módján segítenek: arra figyelmeztetnek, hogy változásra van szükséged, mert nincs meg az életedben az egyensúly.

A meditáció nyújtotta rendszeres csend pedig lehetővé teszi, hogy a problémáid hamar a felszínre kerülhessenek, és ne robbanásszerűen törjenek ki, szorongást, vagy betegséget okozva.

A félelem sokak életében oltja ki a reményt, sok embert tesz boldogtalanná és vesztessé. Ne hagyd, hogy mindez VELED is megtörténjen! Ne félj a változástól – csak boldogabb lehetsz általa.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .