Miért félsz a változástól? Küzdd le a félelmeidet meditáció segítségével!

Most őszintén: Te félsz a változásoktól? Valószínüleg ugyanúgy, mint bárki más… Hiszen Te sem szereted otthagyni a jól bejáratott komfortzónád biztonságát, és szembesülni az ismeretlennel együtt járó belső feszültséggel, és félelemmel. Pedig a mai rohanó világban csak egyetlen dolog, ami állandó: maga a változás. És ez jó!

Miért jó Neked, ha változni, változtatni kell?

Ahhoz, hogy boldog lehess együtt kell haladnod a világgal – sőt a változások élére kell állnod, ahelyett, hogy csak sodródsz az árral. Ez visz majd előre, ez segít kilépni a napi rutin monotonitásából, ez tesz magabiztossá, ez növeli majd az önértékelésed, ez lesz lényegében a túlélésed mozgatórugója.

Változás – szorongás

Ne aggódj: minden változás szorongással jár – az új kihívások, az ismeretlentől való félelem, a fájdalmas érzés, hogy elveszítesz valami régit – olyan belső feszültség forrása lehet, ami megtorpanásra (sőt – akár visszafordulásra) késztet majd. 

Már ha hagyod – mert ez a bénító szorongás rögvest elillan, amikor az új helyzetbe csöppenve azzal kell majd törődni, hogy mi történik veled. És ez jó – jó mert, csak igy, a változás által tudsz majd fejlődni – az egy helyben toporgás helyett. Időről-időre tovább kell lépned – és le kell küzdened a vélt, vagy valós félelmeidet.

A félelem leküzdése meditációval 

Mikor volt időd mostanság megállni, és az érzéseiddel foglalkozni,-  emlékeket, élményeket felidézni, értékelni? A külső történések vadul zakatolnak az életedben, és sokkal hangosabbak, mint az a belső hang, amely arra figyelmeztet, hogy lassíts egy kicsit. Neked is hiányzik az életedből a csend, azok a pillanatok, amikor befelé figyelsz. “Nincs időm- majd később!” – legyintessz most is. Mikor? -kérdem én? Amikor már a szorongásod olyan méreteket ölt, hogy annak testi-lelki tünetei gyötörnek? Ne várd ezt meg – előzd meg a bajt !

Győzd le a félelmeidet jógával, és meditációval!

A félelmed kétfajta lehet: helyénvaló és képzelt. 

A helyénvaló félelem egészséges és szükséges a fejlődésedhez. Az élet fenntartását szolgálja. Hatása pozitív, előremutató.

A képzelet komoly pusztításra képes – ennek ellenére minden embernek vannak képzelt félelmei – igy Neked is: félsz a betegségtől, az öregségtől és a haláltól, a szegénységtől –  magától a változástól, az egyedülléttől. A félelem az ellenséged – mert megzavarja belső békédet, elszívja az életerődet, cselekvésképtelenné tesz, megbetegít.

A jóga, és a meditáció lehetőséget teremt arra, hogy kapcsolatot teremts a saját, belső világoddal – segít felismerned azokat az érzelmi élményeket, amelyek gátolnak a minőségi változásban. Életed nehéz tapasztalatai ott vannak veled mindig, akár tudomást akarsz venni róluk, akár nem. Viszont a maguk módján segítenek: arra figyelmeztetnek, hogy változásra van szükséged, mert nincs meg az életedben az egyensúly.

A meditáció nyújtotta rendszeres csend pedig lehetővé teszi, hogy a problémáid hamar a felszínre kerülhessenek, és ne robbanásszerűen törjenek ki, szorongást, vagy betegséget okozva.

A félelem sokak életében oltja ki a reményt, sok embert tesz boldogtalanná és vesztessé. Ne hagyd, hogy mindez VELED is megtörténjen! Ne félj a változástól – csak boldogabb lehetsz általa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error: Content is protected !!

Iratkozz Fel Ingyenes Videós Kezdő Meditációs Hírlevelemre MOST!

Kezdd el az otthoni meditációs gyakorlást videóim segítségével még ma!

Összeállítottam neked, egy 15 videóból álló email sorozatot, melynek segítségével azonnal elkezdheted otthoni meditációs gyakorlásodat. Kérlek, írd be email címedet a lenti mezőbe és máris küldöm neked az első videómat. A hírlevélben küldött videókért NEM KELL fizetned. Köszönöm a bizalmadat. Az e-mail-címedet bizalmasan kezelem. Namaste, Mónika.

 

E-mail-cím: *

(e-mail-címedet bizalmasan kezelem)