A mindennapi hálaadás ereje

Hálásnak lenni olyan különleges, erős és átható érzés, amit nagyon nehéz szavakkal jellemezni. Jelenthet mélységes örömöt, ami egy elért siker után tölti be a lelkedet; vagy azt a benned szétáradó nyugalmat, és belülről fakadó finom melegséget, amely teljes egészében eláraszt. Ha megtapasztaltad már – pontosan tudod, hogy ennek az érzésnek mennyi pozitív hatása van, ha nem, akkor nincs vesztegetni való időd: igyekezz minél hamarabb átélni. Szerencsére a hála tanulható és gyakorolható.

Mi a hála?

Ha hálás vagy, akkor értékeled azokat a dolgokat, amelyek valamilyen formában a javadat szolgálják. Nézz körül:mindenhol ott a lehetőség a hálára. Hálás lehetsz magáért a létezésedért, a családodért, munkádért, barátaidért, az álmaidért, tehetségedért – , még a rossz dolgokban is hiszen meg kellett őket tapasztalnod ahhoz, hogy fejlődhess.

Miért lennék hálás, ha semmi jó nem történik Velem?

Pontosan emiatt a hozzáállás miatt. A sok stressz, az állandó munka, a kifogyhatatlannak tűnő problémák, és a fojtogató elvárások közepette egyre inkább elfelejted hogy mire való az életed. Csak a rosszat látod, és elfelejtesz köszönetet mondani és hálásnak lenni azért amid van. Pedig a szeretet mellett a hálának van a legnagyobb ereje: Ha megbecsülöd amid van, és hálával gondolsz rá, akkor az élet egyre nagyobb dolgokkal ajándékoz meg.
Jó ha tudod, hogy a hálaadásnak tudományosan is bizonyított, valódi, érzékelhető előnyei vannak:
javul a testi és a mentális egészségi állapotod
segít a függőségek és a depresszió leküzdésében
javul a közérzeted
könnyebben alszol el, nem lesznek alvásproblémáid
csökken a stressz-hormonok szintje a szervezetedben
empatikusabbá és toleránsabbá válsz
nő az önbecsülésed
fejlődik a személyiséged
segít az “itt és most” megélésében
megváltoztatja a gondolkodásmódodat – semlegesíti a negatív érzéseket
pozitív irányba változik az értékrended és a világnézeted
kiűzi a boldogtalanságot az életedből

A hála tanulható

Akár kezdő, akár gyakorlott jógázó vagy tudod, hogy a jógában a legfontosabb az önfegyelem, az értelem irányítása, a gondolatok megfelelő kiválasztása. Ez a tudatosság lehetővé teszi a számodra, hogy mintegy átprogramozd az elméd arra, hogy a Téged érő számtalan inger közül minél többször észrevegye a jó dolgokat. A hála is ugyanúgy megváltoztathatja az életedet, mint a pozitív gondolkodás. Légy hálás az apró dolgokért, cserébe képessé válsz a nagyobb dolgok befogadására. Ne arra fókuszálj amid éppen nincs,- amit szeretnél, de nem lehet a Tied- , mert ez a hozzáállás csak elégedetlenséget eredményez. Ne panaszkodj, ne siránkozz, ne a hiány-elmélet szerint élj, mert ez boldogtalanná tesz. Ehelyett értékeld és légy hálás mindazért amid van, a jelen pillanatot.

Vezess hálanaplót!
Eleinte kicsit furcsának tűnik majd minden este leírni mi az az 5 dolog ami miatt aznap hálás voltál, de idővel a jó élmények újbóli felidézése fokozni fogja a hála érzését benned. Boldogabbá és egészségesebbé tesz, mert pozitiv érzéseket vált ki, megelégedettséget, örömöt, reményt ad, teljesebbnek érzed majd a jelenedet és biztatóbbnak a jövődet.
A hála nem fogja eltüntetni a problémáidat, a veszteségeidet, az életed tragédiáit, DE nem enged végképp elmerülni a negativitásban. Növeli a pszichés megküzdés esélyeit a nehéz időkben, segítségével megláthathatod életed romjai között azokat a láthatatlan kapaszkodókat, amelyek még megmaradtak, amelyek még működnek – amelyekből építkezhetsz.
Engedd, hogy a hála ereje megváltoztassa az értékrendedet, a látásmódodat, tedd elégedettebbé, teljesebbé az életed – légy hálás mindenért, amid van, és űzd el a boldogtalanságot!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error: Content is protected !!

Iratkozz Fel Ingyenes Videós Kezdő Meditációs Hírlevelemre MOST!

Kezdd el az otthoni meditációs gyakorlást videóim segítségével még ma!

Összeállítottam neked, egy 15 videóból álló email sorozatot, melynek segítségével azonnal elkezdheted otthoni meditációs gyakorlásodat. Kérlek, írd be email címedet a lenti mezőbe és máris küldöm neked az első videómat. A hírlevélben küldött videókért NEM KELL fizetned. Köszönöm a bizalmadat. Az e-mail-címedet bizalmasan kezelem. Namaste, Mónika.

 

E-mail-cím: *

(e-mail-címedet bizalmasan kezelem)