Meditációs Tévhitek 3 – Nincs időm meditálni

Ez egy nagyon gyakran hallott kifogás. A következő dolgot viszont érdemes fontolóra venni az idővel kapcsolatban. Mindenkinek van egy kronológiai életkora: a születésnapjától számított éveinek száma és egy biológiai életkora, ami a test fizikai állapotától függ, a szervrendszerek egészségi állapotától. 

A stressz gyorsítja, a meditáció lassítja az öregedési folyamatot.

Tehát te döntöd el, van-e időd meditálni. A következő rövid videóban erről a tévhitről beszélek.

Ha 30 éves korodban a kronológiai és a biológiai életkorod megegyezik egymással és elkezdesz meditálni napi szinten, 5 évvel később, 35 éves korodra a bőröd rugalmassága, a nemi vitalitásod, a hallásod, látásod a memóriád a 23 éves kori énednek fog megfelelni.

Így 35 éves korodra, gyakorlatilag 12 évet fiatalodsz. Ezzel szemben, aki nem meditál 5 év alatt akár 6 évet is öregedhet. Így könnyen belátható, hogy a meditáció nem elveszi a rendelkezésünkre áll időt. Épp ellenkezőleg: jó sokat hozzáad. 

Azt is fontos tudni, hogy rendszeres, de rövid meditációkkal sokkal többet érsz, mint a hosszú, de rendszertelen ülésekkel. Próbáld meg napi szinten beépíteni az életviteledbe. Elég napi 15 perc is ahhoz, hogy a jótékony hatását megtapasztald. Lehetőleg minden nap ugyanabban az időben, és üres gyomorral meditálj.

error: Content is protected !!

Iratkozz Fel Ingyenes Videós Kezdő Meditációs Hírlevelemre MOST!

Kezdd el az otthoni meditációs gyakorlást videóim segítségével még ma!

Összeállítottam neked, egy 15 videóból álló email sorozatot, melynek segítségével azonnal elkezdheted otthoni meditációs gyakorlásodat. Kérlek, írd be email címedet a lenti mezőbe és máris küldöm neked az első videómat. A hírlevélben küldött videókért NEM KELL fizetned. Köszönöm a bizalmadat. Az e-mail-címedet bizalmasan kezelem. Namaste, Mónika.

 

E-mail-cím: *

(e-mail-címedet bizalmasan kezelem)