Meditációs Tévhitek 3 – Nincs időm meditálni

Ez egy nagyon gyakran hallott kifogás. A következő dolgot viszont érdemes fontolóra venni az idővel kapcsolatban. Mindenkinek van egy kronológiai életkora: a születésnapjától számított éveinek száma és egy biológiai életkora, ami a test fizikai állapotától függ, a szervrendszerek egészségi állapotától. 

A stressz gyorsítja, a meditáció lassítja az öregedési folyamatot.

Tehát te döntöd el, van-e időd meditálni. A következő rövid videóban erről a tévhitről beszélek.

Ha 30 éves korodban a kronológiai és a biológiai életkorod megegyezik egymással és elkezdesz meditálni napi szinten, 5 évvel később, 35 éves korodra a bőröd rugalmassága, a nemi vitalitásod, a hallásod, látásod a memóriád a 23 éves kori énednek fog megfelelni.

Így 35 éves korodra, gyakorlatilag 12 évet fiatalodsz. Ezzel szemben, aki nem meditál 5 év alatt akár 6 évet is öregedhet. Így könnyen belátható, hogy a meditáció nem elveszi a rendelkezésünkre áll időt. Épp ellenkezőleg: jó sokat hozzáad. 

Azt is fontos tudni, hogy rendszeres, de rövid meditációkkal sokkal többet érsz, mint a hosszú, de rendszertelen ülésekkel. Próbáld meg napi szinten beépíteni az életviteledbe. Elég napi 15 perc is ahhoz, hogy a jótékony hatását megtapasztald. Lehetőleg minden nap ugyanabban az időben, és üres gyomorral meditálj.