Meditációs Tévhitek 4 – A meditáció minden problémámat megoldja

Sok tanulmányt végeztek az utóbbi években a meditáció különböző hatásait vizsgálva. Sok mindenre fény derült pl. arra, hogy lassítja az öregedési folyamatokat, megszünteti a függőségeket, jobbá teszi a szexuális életet, segít versenyeket nyerni.

Van azonban egy a sok tanulmány között, amit gyakran citálnak. Laboratóriumi körülmények között vizsgálják a meditáció hatását az agyra és a testre.

Kórházi köntösbe öltöztetve, ráültetik az alanyt egy összehajtható székre, aminek luk van az ülőkéjén. Utána elektródákat kötnek a fejére, majd egy a gázmaszkot az orrára és a szájára, hogy mérjék az oxigén-fogyasztás mértékét.

Utána okulogramot tesznek a szemre, ami méri a szemmozgások mértékét. Ezután csatolnak egy elektródát a fülcimpára, kardiogramot a szívműködés megfigyelésére. Ezt követően egy katétert tesznek a páciens karjára, hogy közben vérmintákat vegyenek.

A tenyerére egy galvanikus bőrreakció mérőt, ami méri a váladékozást, izzadságot. Végül, mivel az összes többi luk már foglalt, egy hőmérőt tesznek a végbélbe, hogy közben a testhőmérséklet is ellenőrizhető legyen. Miután mindent felszereltek felszólítják a vizsgálati alanyt a lazításra és meditálása.

Természetesen ilyenkor minden résztvevő élete legrosszabb meditációs élményéről számol be. Ennek ellenére a mérési eredmények nagyon pozitív hatásokat mutatnak. Ezt a pozitív hatást hívják a test relaxációs mechanizmusának. A meditáció tehát összességében regenerálja a testet.

error: Content is protected !!

Iratkozz Fel Ingyenes Videós Kezdő Meditációs Hírlevelemre MOST!

Kezdd el az otthoni meditációs gyakorlást videóim segítségével még ma!

Összeállítottam neked, egy 15 videóból álló email sorozatot, melynek segítségével azonnal elkezdheted otthoni meditációs gyakorlásodat. Kérlek, írd be email címedet a lenti mezőbe és máris küldöm neked az első videómat. A hírlevélben küldött videókért NEM KELL fizetned. Köszönöm a bizalmadat. Az e-mail-címedet bizalmasan kezelem. Namaste, Mónika.

 

E-mail-cím: *

(e-mail-címedet bizalmasan kezelem)