Guru jóga – gyakorlat

 A 9 lélegzet után még mindig a meditációs pózban ülve képzeld el a mestered szemmagasság fölött magad előtt. Nem egy lapos, kétdimenziós képet kellene látnod, hanem egy valódi lényt, háromdimenziós formában, tiszta fényből, tiszta tudatosságból testet öltve előtted, akinek olyan erőteljes a jelenléte, hogy a te fizikai, energetikai testedre és az elmédre is hatással van.

Erőteljes érzelmeket, kapcsolódást generálj magadban. Reflektálj a nagyszerű tanításokra, a tudás ajándékára, amit kaptál, illetve amit a jövőben kapsz és érezd, mennyire szerencsés vagy, hogy kapcsolódhatsz a Mesteredhez.

Ajánlj fel egy őszinte imát kérj tőle áldást, hogy minden negativitás, minden gát, blokk és akadály, ami a fejlődésed útjában áll eltávozzon és hogy a pozitív tulajdonságok erősödjenek benned.

Képzeld el, hogy az Áldás három színes fénysugár formájában, három bölcsesség kapun keresztül érkezik hozzád, a test, a beszéd és az elme bölcsesség kapuján át.

 A mestertől a fények a következő sorrendben érkeznek hozzád:

Az első, a fehér színű fénysugár formájában a mester homlokcsakrájából a tiédbe áramlik megtisztítva, ellazítva a teljes tested és a fizikai dimenzióidat.

A második a vörös színű fénysugár, a mester torokcsakrájából a tiédbe, megtisztítva, ellazítva az energetikai dimenzióidat.

Végül a harmadik, a kék színű fénysugár a mester szívcsakrájából a tiédbe megtisztítva és ellazítva az elmédet.

Amikor a fények belépnek a testedbe érezd őket, engedd, hogy a fizikai, az energetikai tested és az elméd ellazuljon, megteljen a bölcsesség fényével. Engedd a fantáziádat szabadon áramolni, hogy az áldás ne csak egy képzelődés, hanem valódi tapasztalás legyen.

Miután az áldást megkaptad, lásd a mestert, amint feloldódik a fényben, majd belép a szívedbe, és részeddé válik. Majd te magad is oldódj fel a tiszta tudatosság fényében, és maradj ebben a tiszta tudati állapotban, a Rigpában, amilyen hosszan csak tudsz.