Barion Pixel

9 tisztító légzés – magyarázat és gyakorlat

Ezt a gyakorlatot a meditáció megkezdése előtt végezzük. Helyezkedj el kényelmes ülő testhelyzetben, a két tenyered fektesd az öledbe, bal tenyér a jobb tenyéren nyugszik. Kissé szegd le az állad, a nyak hátulja egyenes. Ülj egy pár másodpercet így, engedd a légzésed lassulni, az elmét elcsendesedni.

Magyarázat:

Gyakorlat:

Vizualizáld a testben a 3 (fő) energia csatornát. Tedd a lélegzetedet egy kissé hosszabbá és mélyebbé, de ne túlozd el, ha lehet a légzésed legyen hangtalan és rekeszizom vezérelt legyen, azaz hasi légzés.

Ha megfáztál és egy- vagy mindkét orrlyukad elzáródott, csak képzeld el(vizualizáld) a légzést a különböző orrlyukakon keresztül. Vizualizáld, hogy a test teljesen üres és áttetsző, majd a belsejében lásd a központi csatornát a gerinc legaljától, a gáttól indul és a fejtetőig tart, a szívtől felfelé tartó szakasz a korona csakra felé enyhén, tölcsér-szerűen kiszélesedik.

Olyan, mintegy áttetsző 4-5 cm átmérőjű kék cső. Ettől balra és a jobbra a két oldalsó, ceruza vastagságú csatorna, a központi csatorna aljához csatlakozva, kb. 10 cm -rel a köldök alatt.

Párhuzamosan futnak a központi csatornával felefelé, a koponyában a szemek mögé bekanyarodva visszakanyarodnak és az orrlyukaknál végződnek. Nőknél a jobb oldali csatorna piros (Nap), a bal fehér (Hold), a férfiaknál fordítva.

Első 3 lélegzet

Az első légzési kör alatt, férfiak a jobb kéz hüvelykujját a tenyérbe hajlítva a gyűrűsujj alá, a jobb kéz gyűrűsujjával lezárják a jobb orrlyukat és belélegeznek a bal oldalon. Nők a bal kezet használva ugyanígy a bal orrjáratot zárják le, és a jobb oldalon lélegeznek először. 

Vizualizálás: a levegő zöldes színű fény formájában végighalad a csatornán lefelé megtisztítva azt, majd a csatornák találkozásánál a kilégzéshez elindul felfelé a másik oldalon. A kilégzésnél ugyanazt a kezet használva a másik oldali orrjárat zár le, tehát a kilégzés a férfiaknál jobb, nőknél a bal oldalon történik. 

Kilégzéskor minden múltban keletkezett és múltból származó, illetve férfi generációs vonalbéli akadály, blokk kékes színű füst formájában távozik az orrlyukon (csatornán) keresztül. A füst feloldódik az univerzumban. Ismételd meg ezt a légzést összesen háromszor.

Második 3 lélegzet

A második 3 légzésnél alatt, férfiak a bal kéz hüvelykujját a tenyérbe hajlítva a gyűrűsujj alá, a bal kéz gyűrűsujjával lezárják a bal orrlyukat és belélegeznek a jobb oldalon. Nők a jobb kezet használva ugyanígy a jobb orrjáratot zárják le, és a bal oldalon lélegeznek be.

Vizualizálás: a levegő zöldes színű fény formájában végighalad a csatornán lefelé megtisztítva azt, majd a csatornák találkozásánál a kilégzéshez elindul felfelé a másik oldalon. A kilégzésnél ugyanazt a kezet használva a másik oldali orrjárat zár le, tehát a kilégzés a férfiaknál bal, nőknél a jobb oldalon történik. 

Kilégzéskor minden jövővel kapcsolatos félelem, aggodalom és minden női generációs vonalból származó akadály, blokk rózsaszínes színű füst formájában távozik az orrlyukon (csatornán)keresztül. A füst feloldódik az univerzumban. Ismételd meg ezt összesen háromszor.

Harmadik 3 lélegzet

A 3.körben a két kéz az ölben nyugszik bal tenyér a jobb tenyérre fektetve férfiaknak és nőknek egyformán. 

Belégzéskor mindkét oldalsó csatornán (orrlyukon) keresztül egyszerre, vizualizálva, ahogy a zöldes fény lefelé haladva megtisztítja a csatornákat, majd a központi csatornán felfelé haladva korona csakrán keresztül szürkés színű füst formájában távozik a testből. 

Kilégzéskor a jelennel kapcsolatos gondok, problémák aggodalmak, félelmek és blokkok távoznak az energetikai testből.