Barion Pixel

11 lépés a boldogabb és egészségesebb élethez

Csak egyszerűen néhány lépést, szabályt kell betartanod, hogy hosszú időn keresztül egészséges maradj. Gondolj erre a tizenegy szabályra úgy, mint a tíz parancsolatra – további egy paranccsal kiegészítve –, hiszen nem nehéz betartani ezeket, csak egy kevés kitartás és akarat szükségeltetik hozzá.

Ne panaszkodj és ne zsörtölődj folyton. A negatív érzelmek megbetegítenek. Először csak a lelked lesz beteg, aztán a fizikai tünetek is megjelenhetnek. Élvezd az életet és próbáld a gondjaidat megoldani, mielőtt azok felőrölnének és gúzsba kötnének.

Tűzz ki magad elé célokat! A cél nélküli ember hamar elunja magát, de nemcsak magával, hanem az életével és a környezetével is elégedetlen lesz. Mindig világos, reális és elérhető célokat tűzz ki magad elé, mert ezeket biztos, hogy képes leszel megvalósítani.

Legyen napi rituáléd! A napi tervek és azok megvalósítása segít a szorongás és a stressz csökkentésében, kiküszöbölésében. Minden reggel legalább öt percet szánj a meditációra vagy csak olvass öt percet. Valami olyan könyvet válassz, amely inspirál, amelyből erőt meríthetsz. Szánj magadra legalább 10-15 percet, amit csak egyedül, csendes környezetben töltesz. Nézd, hogyan kel fel a nap, vagy igyál egy csésze gyógyteát.

Furán hangzik a következő lépés, de a rendetlenség nemcsak káoszt szül, de még rosszul is érezheted magad tőle. Szabadulj meg minden olyan dologtól, amelyekre úgy érzed, hogy a jövőben nincs szükséged. Ha már épp rendet teszel magad körül, akkor szaladj ki a konyhába és távolíts el minden egészségtelen ételt a szekrényekből is.

Ügyelj az omega-3 zsírsavak megfelelő bevitelére. Miben található omega-3 zsírsav? Többek között a lazacban, a lenmagban vagy a dióban. Ezek a zsírsavak nemcsak a gyulladást csökkentik, de a stressztől is segítenek megszabadulni, ami sok betegség előidézője lehet.

Vezess naplót! Az írás segít tisztázni a gondolataidat, az érzéseidet, csökkenti a stresszt és a problémák hatékony megoldásában is a segítségedre lehet. Írd le mindennap milyen jó dolgok történtek veled és azt is, miért vagy hálás aznap. Így megtanulsz örülni az apró dolgoknak is, amelyek a mentális egészségedre lesznek pozitív hatással.

Keresd meg a módját, hogy több szeretetet kapj az életedben. Öleld meg a barátaidat, tölts sok időt gyermekekkel, hiszen ők még tiszta szívből és őszintén képesek szeretni. Mondd el a számodra fontos embereknek, hogy mennyire szereted őket és mosolyogj. Ezek az apró gesztusok előbb-utóbb viszonzásra találnak, és nagyon jót tesznek a lelki egészségednek.

Ahhoz, hogy a tested megfelelően működjön, elegendő folyadékot kell fogyasztanod. Ez akár napi 10-12 pohár folyadékot is jelenthet. Ne akkor igyál, amikor már nagyon szomjas vagy, hanem próbáld magad rávenni a rendszeres folyadékfogyasztásra. A víz abban segít, hogy hidratált maradj és segít a méreganyagok kiürülésében is.

Mozogj rendszeresen. A testmozgás nemcsak fizikailag varázsol fitté, de jó hangulatot is teremt, növeli az energiát és még a szexuális életet is jobbá teszi. Keress olyan sportformát, amely örömmel tölt el. Nem az számít, hogy mit sportolsz, hanem az, hogy ez mennyire tesz boldoggá téged.

Fogyassz sok zöldséget és gyümölcsöt, hiszen ezek a táplálékok tele vannak vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek energiát adnak és segítenek megőrizni az egészségedet.

Naponta aludj legalább nyolc órát. Az alvás csökkenti a stresszt és a gyulladást. Az éjszakai alvás lehetővé teszi, hogy a sejtek regenerálódjanak és „kijavítsák a károkat”. Mindemellett elősegítik, hogy szellemileg és testileg is megfelelően tudj működni.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .