11 ok amiért érdemes meditálnod, hogy kitisztuljon az elméd

Rend a lelke mindennek – tartja a mondás, és általában mi emberek is ezt valljuk. Lehet, hogy ideig-óráig Te  elviseled a közvetlen környezetedben uralkodó rendetlenséget, de nálad is el fog érkezni az a pillanat, amikor megelégeled a káoszt, és a kezedbe véve az irányítást rendet raksz. Kitakarítasz, helyére teszed a használati tárgyakat, rendszerezed a dolgaidat, és kidobod azokat amelyekre már nincs szükséged.

Tisztaság, rend, komfortosság vesz körül, ami jóleső érzéssel tölt el… De vajon a fejedben is rend van? Mennyire figyelsz önmagadra, a gondolataidban uralkodó kuszaságra – arra, hogy mennyire szolgálják a saját vagy a környezeted boldogságát? 

Mentális lomtár 

Nap, mint nap haszontalan gondolatok foglalják el a helyet a fejedben a friss, és előrébb vivő gondolatok elől: mint ahogy egy régi-elnyűtt ócska ruhákkal teli szekrénybe – a régi ruhák miatt nem férnek be az újak. Ilyenkor kell szelektálni: a régi dolgokat elengedi – helyet teremtve ezzel az újaknak. Hogyan? Meditálással.

Söpörd ki a zavaró gondolatokat meditálással

A “ mentális takaritás” legjobb eszköze a meditálás. Eleinte természetes jelenség, hogy a meditálás hatására úgy érzed, hogy még nagyobb a fejedben a hangzavar – és nemhogy javult-hanem romlott a helyzeted. Viszont rendszeresen meditálva fokozatosan letisztulnak a  gondolataid – és képes leszel megkülönböztetni egymástól azokat a gondolatokat amelyek előrébb visznek, azoktól amelyek hátráltatnak a céljaid és a boldogság elérésében.  A meditáció segíteni fog abban is, hogy a fölösleges negativ gondolatmeneteidet időben leállitsd, és helyettük az építő jellegű gondolatokra koncentrálj. Persze ettől a problémák, a kétségek, a harag, a félelem továbbra is jelen lesznek az életedben  – de megtanulod azokat tudatosan kezelni, és nem eltúlozni a jelentőségüket.

Ismerd fel, és távolítsd el a negatív gondolataidat, önkorlátozó hiedelmeidet, majd ültess pozitív gondolatokat, elképzeléseket, hiteket a tudatos és tudatalatti elmédbe. Élj az “itt és most”-ban, élvezd a jelen pillanatait, és engedd el a múlt sérelmeit.

Mit nyersz mindezzel?

Annak, hogy  a meditációval sikerül a gondolataid között rendet teremtened számtalan előnyét megtapasztalhatod:

 • sokkal több energiád marad azokra a dolgokra, amelyek fontosak a számodra
 • hatékonyabbá válik a problémamegoldó képességed
 • koncentráltabbá válik a figyelmed
 • javul az intuíciós képességed (köznapi értelemben egyfajta belső hang, megérzés)
 • javul a teljesítményed
 • könnyebben tudsz szelektálni a gondolataid között: mi az ami igazán fontos, és mi az amit el kell engedned
 • kiteljesedik a kreativitásod
 • sikerül megteremtened és megélned a belső békét
 • javul a stressz-kezelési képességed
 • megtanulod átélni, megélni a jelen pillanatait
 • nyugodtabbnak, boldogabbnak, teljesebbnek fogod érezni magad

Ha ahhoz, hogy jól érezd magad, rendet teszel a környezetedben, akkor miért ne tennél rendet a gondolataidban is? Meditálj rendszeresen – és szabadulj meg a lehúzó-megbetegítő gondolatoktól!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error: Content is protected !!

Iratkozz Fel Ingyenes Videós Kezdő Meditációs Hírlevelemre MOST!

Kezdd el az otthoni meditációs gyakorlást videóim segítségével még ma!

Összeállítottam neked, egy 15 videóból álló email sorozatot, melynek segítségével azonnal elkezdheted otthoni meditációs gyakorlásodat. Kérlek, írd be email címedet a lenti mezőbe és máris küldöm neked az első videómat. A hírlevélben küldött videókért NEM KELL fizetned. Köszönöm a bizalmadat. Az e-mail-címedet bizalmasan kezelem. Namaste, Mónika.

 

E-mail-cím: *

(e-mail-címedet bizalmasan kezelem)