Hol a boldogság mostanában avagy mit rontunk el nap, mint nap?

Te is boldogságra vágysz folyamatosan… Mondd meg őszintén: Te tudod téged mi tesz/tenne boldoggá? Nem tudod? Nos, pontosan ezek mögött a “nemtudomok” mögött vannak a valódi válaszok. Mert, ha TE magad sem tudod mi az ami boldoggá tesz, akkor mit vársz? Másoktól várod hogy boldoggá tegyenek? Hogyan? Hogyan, amikor mindenki a sajátját keresgéli?


Te is egy bizonyos boldogság-szinttel születtél. A legtöbb, amit tehetsz, hogy mindig egy kicsivel megpróbálsz efölé emelkedni. Van amikor ez sikerül – de sokszor, egy sor helytelen boldogságról alkotott elmélet miatt nem.

Hol rontod el nap, mint nap?

 • Például: nem állsz meg megkérdezni saját magadtól, hogy mit is akarsz, – ha nem fogalmazod meg magadnak, hogy mit vagy kit akarsz, mi a fontos a számodra, akkor csak sodródsz az árral. Céltalanul telnek a hetek, hónapok, évek, eltelik az egész életed. Kell egy távlati cél, amit sok kis apró célra lebontva, szépen, apránként, lépésenként meg fogsz tudni valósítani, akármit is sodorjon eléd az élet.
 • Cserbenhagy a képzelőerőd – ha a jövőről álmodozol akkor vagy csak a tökéletes boldogságot tudod elképzelni, vagy csak az állandó szomorúságot, ami teljesen elbizonytalanít.
  azt hiszed, hogy csak a pénz boldogít – bár a környezeted arra ösztökél, hogy nagyobb, jobb, újabb dolgokat vásárolj magadnak, számos kutatás igazolja, hogy az anyagiak nem tesznek boldoggá. A pénz ugyanis csak azokat boldogítja, akik az alapvető szükségleteikben szenvednek hiányt nem adsz teret a saját személyiséged kifejlődésének – nem fektetsz hangsúlyt a saját adottságaid fejlesztésének, nem keresel új kihívásokat, célokat – pedig a fontos célok megvalósításával olyan pozitív gondolatok születnek, ami a boldogságod egyik tartós alapja lehet. Nem úgy tervezed az életed, hogy sok örömet adjon – nem olyan munkát végzel, amit szeretsz.
 • Ha naponta csak egy órát foglalkoznál egy gyűlölt tevékenység helyett valami kellemessel, már sokkal boldogabb lehetnél. A lényeg a változás. Egy vizsgálat szerint azok a változások, amelyeket te magad idéztél elő, tartósabban okoznak örömet, mint a passzívan bekövetkezett események. reménytelennek tűnő álmokat kergetsz – olyanokat, amelyekről tudod, hogy teljesithetetlenek. Ez frusztrálttá, csalódottá tesz, ami megakadályozza, hogy a jelenben találd meg az öröm forrását. nem mersz boldog lenni – mert félsz, hogy ez hamar múló állapot lesz, és az elvesztése fájdalommal jár már a startnál feladod – ott van előtted a cél, és az addig vezető út. De Te ahelyett, hogy elindulnál visszalépsz, mert félsz az akadályoktól, a kudarctól, mások véleményétől, pedig már maga a meghátrálás is kudarc, és boldogtalanság.
  másokhoz méred magad – a messziről szemlélt csillogó életek szinte mindig hamis képet mutatnak.
 • A múlton rágódsz, és nem figyelsz a jelenre – a múltat nem tudod megváltoztatni, ezért nem is érdemes rágódnod rajta. Tanulni tanulhatsz belőle, de romboló hatású, ha azon emészted magad, hogy mit “kellett volna” tenned vagy mondanod. Ehelyett inkább nézz bizakodva a jövőbe, és kezdj valami újba.
 • Nem mersz nemet mondani – ha igent mondasz minden olyan dologra, amivel nem értesz egyet lényegében olyannak fogod mutatni magad, amilyen valójában nem vagy. Ez a hamisság viszont boldogtalanná tehet,
 • Folyamatosan panaszkodsz, a problémára fókuszálsz – ahelyett, hogy a megoldásra összpontosítanál

Boldogtalan vagy? Segíthet a meditáció!

A tudomány a több ezer éves múltra visszatekintő meditációt napjainkban a leghatékonyabb relaxációs technikák között ismeri el.

Meditálva lehetőséged nyílik arra, hogy felismerd mik azok a tényezők, amelyek gátolnak a boldogság-érzésének megélésében, illetve támogat abban, hogy ezeket leküzdve felismerd a változtatás lehetőségeit. Segítségével megtudod, hogy téged mi vagy ki tesz boldoggá.

Hol s boldogság mostanában? Ott van benned – a lelkedben, az elmédben, a szívedben… Csak rá kell találnod!

3 thoughts on “Hol a boldogság mostanában avagy mit rontunk el nap, mint nap?”

 1. Katalin Lendvai

  Köszönöm szépen. Már meg van a boldogság !! Naponta több órát csak magammal foglalkozom . Mindenkinek kell , hogy legyen ideje saját magára , fontos az ” én idő ” . Jól érzem magam , boldog vagyok .

 2. Dreska Erzsébet

  Teljesen egyetértek, hogy a pénz nagy úr és napjainkban ez körül forog minden. A jövőre vonatkozó terveket is általában pénzzel szeretnénk megoldani, ha teljesül a vágyunk újabb célt tűzünk ki magunk elé.
  Köszönöm szépen a leírást sok mindent érdemes megfontolni belőle.

 3. Liliom Jánosné Györgyi Edit

  Egyetértek minden soroddal Monika.Amulttal foglalkozva a jelen elsuhan mellettünk,holott itt az idő,hogy boldogabbak legyünk és a jővőnkre gondoljuk.
  A meditáció segít a testnek ellazulni és a boldogságra koncentrálni.
  A joga szintén segít az egészség megtartásában.

  Köszönöm az írányt amit megmutattál.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .