Barion Pixel

10 tipp hogyan használd helyesen a pozitív megerősítéseket

Minden reggel, amikor felébredsz Te magad döntöd el, hogy milyen napod lesz : a hozzáállásoddal, az életszemléleteddel, a gondolkodásmódoddal. Te választasz, hogy pozitív, vidám vagy inkább negatív és rosszkedvű akarsz lenni, hogy bárminek, ami történni fog veled az elszenvedője leszel, vagy a saját hasznodra fordítod azt. 

A pozitív gondolkodás előnyei

A pozitív gondolkodás előnyeiről sokat olvashatsz – de vajon tapasztaltad már önmagadon? Remélhetőleg igen, de ha inkább a pesszimisták népes táborához tartozol, akkor érdemes komolyabban venni a  mára már tudományosan is bizonyított tényt: a pozitív gondolatoknak hatalmas erejük van akár a testi, akár a szellemi hatásait vizsgáljuk. Általuk magabiztosabbá válsz, javul a hangulatod és a közérzeted, véd a depressziótól, könnyebben megbirkózol a stresszes helyzetekkel, energiával tölt fel,  hatékonyabbá válik a munkavégzésed. Ellenben a negatív gondolatok méregként hatnak a lelkedre, testedre egyaránt, és gátolnak mindabban ami egészségessé és boldoggá tehetne.

De hogyan lehetek pozitív, ha negatív dolgok vesznek körül?

Az élet csupa választási lehetőség. Ebben a helyzetben is választhatsz a beletörődés vagy a szemléletváltás között. Ha változtatni szeretnél az életeden – akkor mindenképpen tanácsos elsajátítanod a pozitív gondolkodást, és pozitív megerősítésekkel lépésről-lépésre jobb  irányba terelni mindazt, ami veled történik.

  1. Vigyázok arra, hogy mit gondolok, és vigyázok arra amit mondok!
    •  a gondolataidnak, a szavaidnak teremtő ereje van. Azzá válsz, amit gondolsz – hiszen  minden cselekedeted egy gondolattal kezdődik, és azzal, hogy kimondod, végérvényesen és hangsúlyosan valósággá alakítod azt. Negativ töltetű gondolat-negativ szavakkal kimondva garantálja a sikertelenséget. Forditsd át pozitivvá az elméden átcikázó gondolatot, például: A “Nem tudom megoldani” helyett használd a “Képes vagyok rá.” megfogalmazást, és hidd el, hogy ez lehetséges.
  2.  Nem ostorozom magam tovább!
    • az önvád , a negatív beszéd könnyen lehúzhatja még a maradék  energiáidat is. Ne mondd magadnak, hogy nem vagy elég jó, vagy hogy valamit nem kellett volna kipróbálnod, hogy Te vagy a hibás, és nem vagy alkalmas semmire. Ezek ugyanis idővel önbizalomhiányhoz vezetnek. Amikor ilyen negatív beszéden kapod magad, azonnal változtasd őket  pozitív üzenetekre: “Most nem sikerült, de legközelebb összeszedettebb leszek, “Bármit meg tudok tanulni, ami a boldoguláshoz kell”.
  3. Minden napomat pozitív életszemlélettel indítom!

    Az, hogy miként ébredsz nagymértékben befolyásolja az egész napod hangulatát. A negatív érzelmek, a pesszimista hozzáállás azonban nem lesz a segítségedre sem a munkádban ,sem a magánéletben. Ahelyett, hogy hagynád hogy ezek az érzések eluralkodjanak rajtad vedd kezedbe az irányitást, és mantrázz magadnak pozitív megerősítéseket: “Jól érzem magam. Nyugodt vagyok. A mai napom sikeres lesz,”

  4. Észre veszem az élet apró örömeit!
    • a mindennapos nehézségek ellenére is járj nyitott szemmel, és élvezd az “itt és most” csodáját! A reggeli szikrázó napsütés, a pékségből áradó édes illatok, egy ismerős dallam, a kollégád udvariassága – jelentéktelennek tünnek, de ha értékeled a jót, a szépet – akkor  a kedved is jobbá válik. 
  5. Át fogom élni a MOST összes pillanatát
    • összpontosíts arra ami éppen most történik. Ne azon gondolkozz, hogy délelőtt kudarcot vallottál, és ne azon aggodalmaskodj, hogy holnap vizsgáznod kell. Összpontosíts a mostani pillanatra – és éld át a teljes valóddal.
  6. Úgy kezelek másokat, ahogyan én szeretném hogy Velem bánjanak !
    • – Ha azt szeretnéd, hogy az emberek segítsenek neked, akkor neked is segítened kell másoknak. Ha azt akarod, hogy tiszteljenek – akkor neked is meg kell adnod a tiszteletet nekik.
  7. Rossz helyzetekben is megmarad a humorérzékem
    • – meg kell találnod minden rosszban a jót. Ez a legtöbb élethelyzetben alkalmazható, és megvéd az összeomlástól.
  8. Képes vagyok tanulni a kudarcokból
    • azaz nem fogod újra elkövetni azt a hibát, ami ehhez vezetett, de nem is adod fel az álmaidat, hanem tovább harcolsz a céljaidért.
  9. Minden egyes nap egy új lehetőség arra, hogy változtassak az életemen!
    • egy tiszta lap, amire Te írhatod a saját történetedet. 
  10. Folyamatosan előrevivő, boldog és örömteli gondolataim lesznek
    • – ha ez sikerül, akkor az életet értékesnek, boldognak és örömtelinek fogod megtapasztalni és ezzel összhangban lévő embereket, lehetőségeket fogsz magadhoz vonzani. 

 

A Te életed. Egyszeri, és megismételhetetlen. A Te döntésed miként menedzseled.
Félsz vagy élsz?

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .