Barion Pixel

Hogyan hat a karma törvénye a mindennapokban

Te hiszel a sorsszerűségben? Abban, hogy minden tetted visszahat rád – legyen az jó vagy rossz, – és utolér a hatása? Vagy Te nem törődsz ilyesmivel – csak teszed, amit teszel – nem bonyolítod még ezzel is az életed? Pedig érdemes lenne egy kis időt szánnod rá – mert a karma törvénye idővel Téged is megtanít arra, hogy minden okkal történt/történik Veled.

A karma törvénye
A karma szó a szanszkrit nyelvből ered és cselekvést, tettet jelent. Mint fogalom, szerepel az ősi hindu, taoista,buddhista tanításokban és szerepel a modern világszemléletek ismeretanyagában is. A védikus filozófia egyik alaptétele, lényegében az ok-okozat szigorú törvénye,amely kimondja, hogy minden cselekedetednek, gondolatodnak vagy szavadnak – legyen az bármilyen jelentéktelennek tűnő is – következménye van, és visszatér hozzád. A Te életedben is minden helyzet karmikus jelentőséggel bír – hiszen Te magad teremted – te vagy a felelős a sajátodért.

Hogyan hat a karma törvénye a mindennapokban?
A karma törvénye szerint:
Azt kapod, amit adsz. – Ha szeretetet, megértést, türelmet, boldogságot szeretnél kapni, akkor neked is szeretetteljesnek, megértőnek, türelmesnek,boldognak kell lenned.
El kell fogadnod a hibáidat! – ahhoz, hogy meg tudj változtatni valamit, előbb el kell azt fogadnod! Szakíts időt arra, hogy néha egyedül légy, a saját gondolataiddal. Bánj óvatosan a gondolataiddal, és figyelj arra, hogy mindig pozitív gondolatok uralják az elmédet, mert csak így tudsz pozitív energiát bevonzani az életedbe. Ha dühös vagy, vagy fáradt, hamar úrrá lesz rajtad a negatív energia, de ne hagyd, hogy győzzön feletted.

Ha fejlődni akarsz – légy Te magad a változás! – Ha azt akarod, hogy az életed alakuljon,fejlődjön, változzon,akkor ebben neked is aktívan részt kell venned. A Vedd körül magad azzal, amit szeretnél birtokolni az életben, és légy önmagad!
Vállalnod kell a felelősséget! – Ahol most tartasz azért nem a környezeted a hibás, hanem Te magad tehetsz róla.

Teljes mértékben felelős vagy azért, ami Veled történik. Ahogy Te vagy az egyetlen, aki irányítani tudja azt a változást, ami jobbá, és boldogabbá tehet.
Minden-mindennel összefügg! – Még a legjelentéktelenebb események is azért történnek meg Veled, mert minden – mindennel kapcsolatban áll. Minden lépés egy újabbhoz vezet, ami visz egyre tovább és tovább. A múlt, a jelen és a jövő összefüggenek egymással.
Segít megélned az Itt és Most pillanatát – Nem élhetsz úgy békés, harmonikus életet, ha folyton a múltba tekintesz, ha nem tudsz elszakadni attól, ami volt, vagy pont az ellenkezőjét teszed: folyamatosan a jövő miatt aggódsz. A régi szokások, a régi álmok és a régi viselkedések nem akadályozhatják meg, hogy új élményeket szerezz.

Megtanitja a leckét! – a karmád mindaddig meghatározza az életedet, és ismétli önmagát, amíg rá nem jössz, hogy mit kell másképp csinálni, hogyan kell megváltoztatni az utadat.
Ha türelmes vagy és kitartó jutalmat kapsz érte! – Az igazi boldogságot csak akkor tudod elérni, ha azt teszed, amit kell. Ha türelmes vagy és tudod, mit akarsz elérni, akkor előbb vagy utóbb megkapod érte a jutalmat.
Az életedben minden tettednek jó vagy rossz következményei lesznek – azt fogod kapni, amit érdemelsz: minden jó cselekedeted jutalmat vonz be, a rossz tetteid pedig nem maradnak büntetlenül.

A Te életedben sincsenek véletlenek, csak visszahatások. Minden a múltban elkövetett tetteidnek a visszahatása. Minden amid most van, az azért van, mert ezeket érdemelted, ezeket “termelted” ki a cselekedeteiddel. Fontos tudnod, hogy bár a jelenedet a múltad alakította ki, de a jövődet a jelened fogja meghatározni – , ezért végtelenül fontos, hogy most helyesen és tudatosan éld életed, mert az fogja a jövődet meghatározni. Változtathatsz rajta pozitív, semleges, vagy negatív módon. Amennyiben pozitív cselekedeteket hajtasz végre, azok pozitív visszahatásokat, jó karmát és kellemes jövőt eredményeznek. Ha önző vagy bűnös módon cselekszel, akkor rossz karma és szenvedés vár rád a jövőben.

Te hiszel a karma erejében? Mert ha nem hiszel benne – attól még létezik, és jobb – a saját érdekedben – megbarátkoznod vele.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .