Távolodj el a negatív érzelemektől

Az embert a szellem, az érzelmek, a test és az elme alkotja. Ezek közül egyiket sem lehet figyelmen kívül hagyni, mert hiszen ezek közül mindre nagyon nagy szükségünk van, hogy figyelni tudjuk testünk jelzéseit, illetve hogy megnyugtassuk és meggyógyítsuk magunkat. A saját érzelmek által okozott fizikai érzelmek elismerésével nyugtathatjuk és gyógyíthatjuk meg magunkat gyorsabban és hatékonyabban.

Távolodj el a negatív érzelemektől

De mit tehetünk, hogy megnyugtassuk magunkat? Hogyan és miként figyeljük testünk jelzéseit és hogyan segítsünk magunkon? Amikor negatív érzelmek uralják el és előbukkannak a fizikai tünetek, könnyen és gyorsan elősegítheti, hogy ne uralkodjanak el Önön a negatív érzelmek, illetve a teste se betegedjen meg.

Üljön le egy csendes helyen és csukja be a szemét. Lazuljon el. Vegyen néhány mély lélegzetet. Kutakodjon kicsit és lépjen kapcsolatba ezzel a negatív érzéssel. Hol lehet ez a testében? A mellkasában, a karjában, a kezeiben, a lábában vagy éppen a fejében? Megtalálta? Most derítse ki, hogy milyen ez az érzés? Képzelje el, hogyan nézhet ki? Milyen alakja van? Milyen anyagból van? Butaságnak hangzik, de egyáltalán nem az. Ahhoz, hogy eltávolítsuk magunkból, tudnunk kell, hogy mit is akarunk a testünkből kisöpörni.

Amikor megtalálta és elképzelte, köszönjön neki. Majd vegyen egy mély lélegzetet és mondja ezt: Tudom, hogy ott vagy. Ezután vegyen ismét egy mély lélegzetet. Mondja ezt: Tudom, hogy segíteni fogsz nekem. Majd ismét jöjjön egy mély levegővétel. Ezután mondja ezt: Nagyra értékelem a segítségedet. Majd vegyen még egy mély lélegzetet és köszönje meg a segítségnyújtást.

Amikor ezzel megvolt, érezni fogja, hogy a bensejét feszítő érzés vagy gondolat szinte teljes egészében eltűnt. Amikor kissé lenyugodott, csomagolja be képzeletben ezt a gondot vagy érzést egy dobozba, és tegye egy olyan helyre, ahol nem bánthatja Önt.

Vegyen egy mély lélegzetet, majd kinyithatja a szemét és folytassa a napját. Ettől a kis meditációtól sokkal könnyebbnek és mosolygósabbnak fogja magát érezni. Újra felragyog a nap és Önt sem nyomasztja már az, ami miatt korábban azt hitte, hogy belebetegszik. Ezeket az érzéseket ilyen módszerrel is kivehetjük a testünkből. Lényeges, hogy soha ne hagyjuk ezeket összegyűlni, mert ezek okozzák a komolyabb betegségeket.

( forrás: https://gyogyszernelkul.com/tavolitsa-el-magabol-a-negativ-erzeseket-gondolatokat/ )

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .