13+1  tipp, hogy vidámabbak legyenek a szürke hétköznapok

Vajon  Te az életed mennyi részét vesztegeted el azáltal, hogy nem vagy jelen? Csak rohansz, rutinszerűen- gépiesen, közönybe fulladtan teszed a dolgod – miközben az idő homokként pereg ki az ujjaid közül… Vajon miként lehetne ezen úgy változtatni, hogy a frusztrációt felváltsa az elégedettség, a boldogság? Hogyan lehetne visszacsempészni a vidámságot a  mindennapokba?

13+1  tipp, hogy vidámabbak legyenek a szürke hétköznapok

 

 1. Élj előítéletektől mentesen! 

 2. Válj kedvessé, elfogadóvá, megengedővé, és elengedővé  – ne aggódj, ne szorongj semmin, engedd el végre a félelmeidet!

 3. Bármennyire is nehéznek tűnik de bízz meg az emberekben – igy nem őrli fel az életedet a gyanakvás 

 4. Viszonyulj türelmesen mindenhez és mindenkihez!

 5. Utasítsd el  az erőszak minden formáját – legyen az akár szóbeli, akár fizikális

 6. Válj kíváncsivá – ezzel újra felébred benned a gyermeki felfedező szellem, ami új dolgokra, tettekre motivál.

 7. Légy hálás  mindazért, amid van – és ne keseregj amiatt amid nincs!

 8. Tapasztald meg, hogy a nagylelkűség – az adni tudás, sokkal kellemesebb érzés, mint a kapni akarás!

 9. Vedd át az irányítást az életed fölött, és ne hagyd a körülmények áldozatként sodorjanak magukkal!

 10. Válj nyitottá  az új dolgok iránt! Lépj ki végre a biztonságosnak hitt  komfortzónádból!  Ne félj az újtól, a változástól – ne csak a partvonal mellől figyeld, miként zajlik az élet – hanem szállj be Te is a játékba!

 11. Tarts lépést a világgal! Alkalmazkodj a jelen követelményeihez MOST,   hogy a jövőd boldogabb lehessen!

 12. Ne nézz vissza! A múlton már úgysem változtathatsz – tanulj, okulj belőle, majd zárd le, és dobd el a kulcsot!

 13. Ne gondolkozz folyton a problémáidon! Az elméd ugyanis egy problémamegoldó szerkezet. Problémákat tud és szeret megoldani, ezért, ha hagyod, folyamatosan ezeken fog rágódni, akár valósak ezek a problémák, akár nem.

  +1 tipp Mosolyogj! A mosoly egyrészt szépit, “fertőző”, és vidámságot teremt. 

 

Meditáció – az itt és most megélésének hatékony eszköze

A meditáció az itt és most megélésének eszköze – tudatos jelenlét, a jelen pillanatra irányitott minősítésektől mentes figyelem. Egy lehetőség arra, hogy az ösztönös megnyilvánulásaidat, és a sokszor negativ hiedelmeidet – leküzdve beléphess a tudatosság világába.

Ha tudatosan figyelsz a tested jelzéseire, az érzelmeidre – akkor nem hagyod, hogy a dolgok automatikusan megtörténjenek veled – hanem TE döntöd el mi legyen a következő lépés. Ettől fogva az életed felszabadultabbá, lazábbá, boldogabbá, és vidámabbá válik.

Jó ha tisztában vagy vele: csak a tudatos éned tud boldoggá tenni.

Vannak  pillanatok, amikor rájössz, hogy milyen csodás az élet – amikor szinte szárnyal a lelked és ha jobban belegondolsz nem is  kell hozzá nagy dolog. Egy nyugodt beszélgetés a szüleiddel, egy forró tea, közös játék a gyerekeiddel, egy átszundított vasárnap délután,  séta a parkban…- színek, hangok, illatok, érzések – a vidámság és az elégedettség pillanatai.

A meditáció olyan szemléletváltás, ami megnyugtatja az elmédet, fókuszálttá teszi a figyelmedet, – és tudatossá téve összhangba hoz a világgal. 

Igen. Vannak és lesznek is gondjaid. De attól, hogy belemerülsz az önsajnálatba – még nem fognak eltünni. Viszont ha pozitív életszemlélettel, a jelenre koncentrálsz – könnyebben megtalálhatod a megoldást. 

 

One thought on “13+1  tipp, hogy vidámabbak legyenek a szürke hétköznapok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

error: Content is protected !!

Iratkozz Fel Ingyenes Videós Kezdő Meditációs Hírlevelemre MOST!

Kezdd el az otthoni meditációs gyakorlást videóim segítségével még ma!

Összeállítottam neked, egy 15 videóból álló email sorozatot, melynek segítségével azonnal elkezdheted otthoni meditációs gyakorlásodat. Kérlek, írd be email címedet a lenti mezőbe és máris küldöm neked az első videómat. A hírlevélben küldött videókért NEM KELL fizetned. Köszönöm a bizalmadat. Az e-mail-címedet bizalmasan kezelem. Namaste, Mónika.

 

E-mail-cím: *

(e-mail-címedet bizalmasan kezelem)